Pengevaner

6 gode grunde til at du skal have en forsikring

Caroline Sølver 16-06-2018

Betaler du troligt penge til dine forsikringer hver måned, men ved egentlig ikke, hvorfor du er forsikret?

Eller har du fravalgt forsikringer, fordi synes, det er spild af penge, og du kan ikke se, hvordan forsikring er noget for dig? Du har ikke fået stjålet noget, du har aldrig mistet din kuffert, og du tror ikke, at du er ‘klodset’ nok til at tabe en kop kaffe ned i din vens computer.

Så skal du læse med her.

Vi kan sagtens forstå, at det er ‘kedelige penge’ hver måned at betale et par hundrede kroner til en forsikring, du ikke synes, du har gavn af. Men selvom du ikke tror det, så kan uheldet ramme når som helst. I de tilfælde kan forsikringen virkelig være din redningskrans for dig, der ikke har råd til at hoste op med de mange tusinde kroner, det kan koste dig rette op på skader efter uheldet.

Her får du 6 gode grunde til, at det er en god ide at have en forsikring.

Når du får stjålet din Iphone på en bytur

Du er på bar med dine venner. I hygger jer, og der er lagt i ovnen til en aften, der går direkte i mindebogen. Din ven laver sit skønne partytrick. Det der, hvor han åbner svælget og bæller en øl på rekordtid. Og det skal foreviges på Snapchat. Du griber efter din telefon i jakkelommen, men den er der ikke.

Fuck. Du bliver ramt af panik og leder i de andre lommer. Du spørger dine venner, om de har set din mobil, men du indser hurtigt, at den er væk. Nok stjålet. Damn it!

Men koldt vand i blodet. Du ringer til politiet for at få meldt den stjålet. Derefter ringer du til din forsikring og fortæller dem, hvad der er sket, og hvad telefonen er værd. Inden for et par dage lander det beløb på din konto, og du kan købe dig en ny telefon.

Når din cykel er væk

Du går ned til stationen for at hente din cykel, du parkerede der i går. Men du kan ikke finde den. Du leder, men uden held. Det er desværre ikke en unik historie i Danmark, hvor stjålne cykler er noget, mange oplever i løbet af deres liv.

Men er du forsikret, er din forsikring også en stor hjælp i denne situation. Du bliver lynhurtigt kørende igen, når dit forsikringsselskab hjælper dig med penge til at købe en ny jernhest for.

Når du spilder en kop kaffe i din vens nye computer

Forhåbentlig sker det ikke, for øv for en situation, det ville være. Ikke desto mindre er vi alle lidt klodsede engang imellem, og det kan der godt komme situationer ud af, hvor forsikringen er som sendt fra himlen.

Netop hvis du nogensinde skulle være så uheldig, at du vælter en kop kaffe i din vens nye computer.

Fordi det, uheldigvis, er dig, der er skyld i skaden, så er det også dit ansvar at erstatte computeren. Og i stedet for at du selv punger ud med mange tusinde kroner, så kan forsikringen hjælpe og sørge for, at din ven får en ny computer.

Når der mangler ting i dit hjem

Du kommer hjem, og noget virker mærkeligt. Måske står din hoveddør åben. Der går en bølge af ubehag igennem dig, og du kan mærke, at dit hjem ikke er, som da du forlod det. Lidt efter lidt finder du ud af, at der mangler ting og sager. Nogle smykker. Et retro kamera, du har arvet. Gud, din computer er også væk!

At have indbrud i hjemmet er et mareridt, de fleste helst ikke skal igennem. Desværre kan mareridtet blive til virkelighed. Og hvis det skulle ske, så er forsikringen en god ven. Her kan du nemlig få erstattet det, der er blevet stjålet.

Når din kuffert ikke dukker op

Du er for nogle uger siden kommet hjem fra ferie, og siden du satte dig på flyveren, har din kuffert været forsvundet som dug for solen. Du er ved at miste håbet om, at den dukker op igen. Og faktisk er reglerne sådan, at hvis din kuffert ikke dukker op inden for 21 dage, så bliver den officielt meldt forsvundet, og flyselskabet skal give dig erstatning.

Der er dog en hage ved dette. For flyselskabet skal kun dække op til 10.000 kroner af, hvad din kuffert, sko og strømper er værd.

Har du fyldt en kuffert med dit yndlingstøj og andre værdifulde genstande, kan indholdet hurtigt løbe op i mere end 10.000 kroner. Vil du have mere i erstatning, skal du have fat i din egen forsikring, der kan hjælpe dig og spæde til, så du får en højere erstatning for din mistede kuffert og alt, der var i den.

Hvis du er ude for et uheld

Selvom det ville være fantastisk, kan du ikke gardere dig mod, at komme ud for traumatiske hændelser og uheld. Det kan være, at du er ude for en trafikulykke. Eller du falder og slår ryggen.

Her hjælper forsikringen, nærmere betegnet ulykkesforsikringen, dig og udbetaler erstatning i forbindelse med den ulykke, du har været ude for.

Det er selvfølgelig ikke et scenarie, det er rart at tænke på. Men det er alligevel en god ide at være forsikret, så du ved, at der er hjælp at hente, hvis der skulle ske dig noget.

Måske har du nu fået et bedre billede af, hvad du egentlig kan bruge en forsikring til og i hvilke situationer, forsikringen virkelig kan komme dig til gavn. Og det handler ikke om, at du skal forvente at komme ud i disse uheldige situationer, men det skader sådan set ikke at være forberedt.

Eksklusivt til dig: Gratis ansvarsforsikring i samarbejde med Undo

forsikring undo spiir

Vi kan hurtigt blive enige om, at forsikringer ikke er det mest sexede i verden. Det kan nemlig blive et langhåret projekt at finde ud af, hvordan du er forsikret, og hvad du skal gøre, hvis cyklen ryger i de forkerte hænder, eller hvis telefonen snupper sig en dukkert i lokummet.

Derfor vil vi gerne trylle dit forsikringshelvede med krydsforhør, flere ugers ventetid og lange telefonkøer om til en 100% digital løsning, hvor du på bare få minutter kan anmelde en skade og få din erstatning udbetalt - altsammen fra telefonen. Det er til at forstå 👍

Navnet er Undo.

Med Spiir Treats forærer vi dig billigere alternativer til dine faste udgifter, så du kan frigive flere penge til det, der gør dig glad. Vores nyeste treat er gratis ansvarsforsikring i samarbejde med Undo. Og vi snakker ingen binding eller skjulte gebyrer.

En oplagt forsikring til dig, der nemt og hurtigt vil have dine ting sikret, så du kan slappe af og leve dit liv, som du vil.

Hop ind i Spiir appen og indløs din treat nu 😎

Tilbuddet gælder for alle nye kunder hos UNDO.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.

“Spiir er en sund øvelse for stort set alle”