Pengevaner

Reddet af forsikringen: Seks historier fra det virkelige liv

Caroline Sølver 30-05-2018

Forsikring? Lyder det ‘boooring’ og som at kaste penge ud ad vinduet?

Du ved helt sikkert, at det er godt at være forsikret. Men alligevel nager følelsen af, at det er lidt meningsløst. Skal du bruge 1.500 kroner om året på et stykke papir, der kan hjælpe dig, hvis uheldet er ude? 1.500 kroner ud af din sparsomme økonomi? Og hvad så hvis uheldet ikke er ude? Så er det jo spild af penge, tænker du måske.

Well. Om du vil forsikre dig eller ej, er dit valg. Men inden du beslutter dig, er det godt at vide, at uheldet kan ramme selv den mest stilfærdige, rolige og regelrytter-agtige person. Som et lyn fra en klar himmel.

Læs bare de seks eksempler i dette indlæg, hvor forsikringen har vist sig at være alle pengene værd.

Cecilie - Ny bil ultra hurtigt

Jeg kørte for nogle måneder siden ind i en vejchikane på en villavej ved et uheld. Solen stod lavt på en helt klar himmel og blændede mig totalt. Jeg så overhovedet ikke chikanen.

Selvom jeg kun kørte 50 km/t blev højre front på bilen så skadet, at det ikke kunne betale sig at reparere bilen. Jeg meldte skaden til mit forsikringsselskab, og de var heldigvis hurtige til at behandle sagen. Efter et par dage havde jeg både snakket med forsikring og taksator og fået udbetalt den værdi på bilen, vi var blevet enige om.

Det var virkelig rart at have en god forsikring i den situation, så jeg kunne købe en ny bil at komme omkring i.

Caroline - Tre ekstra dage i New York

Gode grunde til at have en forsikring

På en tur til New York for et par måneder siden, vågnede jeg op til en sms om, at mit fly hjem til Danmark var aflyst på grund af snevejr.

Jeg skyndte mig ind på flyselskabets hjemmeside for at finde en ny billet hjem og ombooke. Men jeg kunne først komme med et fly tre dage senere, medmindre jeg selv ville finde og købe en (dyr!) flybillet med et andet flyselskab.

Derfor ringede jeg til mit forsikringsselskab, der hurtigt kunne fortælle mig, at de dækkede med et fast beløb på 1.100 kroner om dagen i sådanne situationer. Jeg blev altså tre ekstra dage i New York på mit forsikringsselskabs regning.

Martin - Smadrede fad til 35.000 kroner

En herlig sommeraften var jeg og min kæreste på besøg hos hendes forældre. Jeg havde sat mig i en blød stol i stuen efter aftensmaden. Solen var ved at gå ned, og fuglene sang deres sidste pip for dagen.

Ude fra haven bliver der råbt: "Så er der dessert!" Jeg rejser mig, hvorefter jeg, klodset som jeg er, falder over stolebenet. Mens alt går i slowmotion og mit liv passerer revy, træder jeg tilbage i håbet om ikke at falde og planter derefter min størrelse 43 i et Sydfransk unika designerfad 😱. Fadet brækker over på midten, ligesom min drøm om dessert på terrassen. For det viste sig at være et fad til 35.000 kroner, som min SU absolut ikke rakte til at erstatte.

Jeg havde en længere snak med mit forsikringsselskab, som heldigvis dækkede de 35.000 kroner. Det var en kæmpe lettelse at have en ansvarsforsikring, der kunne hjælpe mig, og jeg blev heldigvis inviteret tilbage til dessert hos svigermekanikken igen på et senere tidspunkt.

Anne Sofie - Cyklen var pist væk

Derfor skal du have en forsikring

Jeg er så glad for min cykel – for den er lækker og let med udvendige gear med tre klinger, som gør det nemt at cykle rundt i det bakkede Aarhus. 🚲🎶😃

En sommeraften var jeg på besøg hos min veninde. Jeg parkerede cyklen ude foran hendes opgang og låste den fast med en ekstra lås rundt om et nedløbsrør for at være sikker på, at den stadig var der, når jeg skulle hjem.

Da jeg sent på aftenen gik ned til min cykel for at køre hjem, var det kun den ødelagte lås, der var tilbage. Jeg troede ikke mine egne øjne – men cyklen var væk! Jeg tog et billedet af nedløbsrøret og min ødelagte lås, og så hoppede jeg på en bus hjem.

Næste dag fik jeg taget kontakt til mit forsikringsselskab, og her blev alt registreret. Stelnummer, alder på cyklen, hvor jeg parkerede, og hvordan jeg havde låst cyklen. De var meget søde ved forsikringsselskabet, og jeg fik hele beløbet tilbage minus min selvrisiko.

Jeg har sidenhen erfaret, at man kan få en løs cykellås, som ikke er til at bide over med en knibtang, og som derfor er godkendt som de låse, der normalvis er fastmonteret på en cykel. Så den er blevet fast følgesvend, når jeg skal parkere min cykel 😊

Jette - Stjålne smykker og julegaver

Jeg kom hjem en lørdag formiddag i december og opdagede, at der have været indbrud om natten. Nogle havde skaffet sig adgang via et vindue. Intet var ødelagt, intet fra revet ud af skabene, men der manglede forskellige ting. Blandt andet alle mine indkøbte julegaver og smykker. Efter politiet havde været på besøg, ringede jeg til min forsikring og anmeldte indbruddet.

Allerede dér var jeg virkelig glad for, at jeg var forsikret. Alle de gange, hvor jeg har bandet
fakturaen fra forsikringsselskabet langt væk, var med ét slettet fra min erindring. Jeg talte med en venlig kvinde, som registrerede indbruddet for mig. Det var en stor hjælp lige dér, hvor jeg var meget chokeret og forvirret. Derefter sørgede hun for, at der blev bestilt en håndværker til at udbedre skaden på vinduet.

Så manglede jeg bare at få lavet en samlet liste over de ting, der var blevet stjålet. Jeg gennemgik kvitteringer og fandt billeder af mig selv og min mor, der bar de smykker, som var væk. I løbet af ugen var der mange aha-oplevelser: kufferter, tasker, en jakke og andre ting, som var væk fra skabe og skuffer. Langsomt fik jeg overblik. Da jeg havde det hele på plads, kom taksatoren på besøg. Vi snakkede i et par timer og gennemgik hele listen af stjålne genstande og fik aftalt, hvor meget der ville blive dækket.

Jeg fik alt dækket. Den kendte snak om, at ”man får alligevel aldrig noget dækket” holdt ikke her. Ingen mistanke om, at min liste ikke var korrekt. Ingen ”huller” i min forsikring, som gjorde, at noget ikke blev dækket. Få dage efter taksatorens besøg fik jeg udbetalt min erstatning.

Simone - Spildte drink i splinterny Macbook

Derfor skal du være forsikret

Jeg skulle besøge min veninde, der var flyttet til Aarhus, og jeg glædede mig helt vildt. Vi skulle have en dejlig weekend med hygge, sjov og ballade. Og det må man sige, det blev.

Den første aften var vi inviteret hjem til nogle af min venindes venner. Vi drak, dansede og havde en fest. Og inden jeg så mig om, formåede jeg, jeg ved egentlig ikke helt hvordan, at hælde en hel drink ud over den ene af fyrenes Macbook. Den Macbook, han kort forinden stolt havde vist frem, fordi den var helt ny. Den stod skinnende ny på bordet, og vi hørte musik fra den.

Jeg blev ramt af panik. Det gjorde hele selskabet vist. Og Macbooken ‘crashede’. Jeg tror faktisk også, at jeg begyndte at græde lidt. Det var bare så pinligt. Fyren var selvfølgelig heller ikke særlig glad.

Lang historie kort, så ringede jeg til mit forsikringsselskab, der heldigvis dækkede uheldet, og et par dage efter fik min nye bekendte penge til at erstatte computeren. Pyha! Jeg betaler glædeligt for min forsikring ;-)

Du ved aldrig, hvornår uheldet er ude. Om det er din cykel, der bliver stjålet. Eller om du er klodset og uheldig og hælder en drink i din vens nye Macbook. En forsikring er så meget guld værd, når du har brug for den, at de knaster, det koster at have den, kan gå hen at blive småknaster. For du ved jo aldrig, hvornår uheldet er ude…

Eksklusivt til dig: Gratis ansvarsforsikring i samarbejde med Undo

forsikring undo spiir

Vi kan hurtigt blive enige om, at forsikringer ikke er det mest sexede i verden. Det kan nemlig blive et langhåret projekt at finde ud af, hvordan du er forsikret, og hvad du skal gøre, hvis cyklen ryger i de forkerte hænder, eller hvis telefonen snupper sig en dukkert i lokummet.

Derfor vil vi gerne trylle dit forsikringshelvede med krydsforhør, flere ugers ventetid og lange telefonkøer om til en 100% digital løsning, hvor du på bare få minutter kan anmelde en skade og få din erstatning udbetalt - altsammen fra telefonen. Det er til at forstå 👍

Navnet er Undo.

Med Spiir Treats forærer vi dig billigere alternativer til dine faste udgifter, så du kan frigive flere penge til det, der gør dig glad. Vores nyeste treat er gratis ansvarsforsikring i samarbejde med Undo. Og vi snakker ingen binding eller skjulte gebyrer.

En oplagt forsikring til dig, der nemt og hurtigt vil have dine ting sikret, så du kan slappe af og leve dit liv, som du vil.

Hop ind i Spiir appen og indløs din treat nu 😎

Tilbuddet gælder for alle nye kunder hos UNDO.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.