Sparetips

3 tips til en festlig julefrokost på budget

Julie Mikkelstrup 14-12-2016

I november, december og helt ind i januar render de fleste danskere til alverdens julefrokoster med venner, familie og jobbet. Hører du til én af dem, der elsker de hyggelige, traditionelle frokoster med overflod af sildemadder, snaps og nissehuer?

Julen er pengenes fest. Vil du undgå at ødsle hundredekronesedlerne bort, så læs med her og bliv inspireret til en julefrokost på budget. Det gør ikke festen mindre hyggelig, at du undlader at tømme sparegrisen, og du behøver ikke at gå på kompromis med silkekjolen, flæskestegen eller pakkespillet.

1. Julegilde i privaten

Er I mange til julefrokosten? Det kan være en stor post at leje festlokale. Hold i stedet festen i privaten og lad tjansen gå på skift fra år til år. På den måde bidrager alle til festen, og ingen bliver tvunget til at åbne sit hjem for juleballade år efter år.

Læs også: Få flere penge mellem hænderne

Undgå at det bliver en sur tjans at være vært ved at fordele opgaver mellem gæsterne. Læg en seddel under hver tallerken, der beskriver hver persons opgave for aftenen. “Sæt i opvaskeren” eller “ryd af bordet”, samtidig kan I få lidt ekstra gang i festen med alternative nisseopgaver som“hold en tale om julen” eller “udbring et skål hvert kvarter”. Praktisk, sjovt og billigt - det kan alle da li’.

2. Sammenskudsgilde

Der findes endeløse muligheder for catering af mad til julefrokosten. Men det kan hurtigt blive en dyr løsning. I stedet for at kaste penge efter mad udefra, kan I vælge et sammenskudsgilde, hvor alle bidrager til julebuffeten. Så sparer I både penge og kan selv bestemme om i er til and eller flæskested, risalamande eller ost. Det er da smart!

Læs også: Omdan rester fra julemaden til lækre måltider og spar penge.

Koordiner med hinanden, så I ikke skal spise sild hele aftenen, fordi både Jens, Signe og Peter havde sild med. Det hele glider lidt lettere ned med snaps og andre våde sager. Måske tager I selv det med, I ønsker at drikke. Ellers sørg for at uddele de forskellige retter og drikkevarer, sådan at alle bruger nogenlunde samme beløb på deres tilskud til gildet.

3. Grav den glemte guldkjole frem fra garderoben

Julefrokosterne kan synes som en god undskyldning for at investere i endnu en lille sort kjole. Det er der ikke noget i vejen for, hvis dit budget tillader det midt i december.

Læs også: Undgå at købe gaver til dig selv i julen

Hvis der imidlertid ikke er overflod af penge på din konto til de hotteste laksko eller glimmerlæbestift, så tag et kig i dit skab. Der hænger sikkert en laber sag fra sidste års julefrokoster og samler støv. Selvom december er gavernes fest, så prøv at minimere indkøb af gaver til dig selv ;)

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.

“Spiir er en sund øvelse for stort set alle”