Familieliv, Sparetips

3 madplaner under 500 kroner til alenemoren, kæresteparret og børnefamilien

Karen Johanne Iversen 28-08-2019 - Læsetid: 5 min

I den ideelle verden sætter du hver søndag dig ned foran dit excel-ark med perfekte sideskilninger og udfylder madplan og indkøbsliste til den kommende uge. Madplanen er fyldt med sunde og smagfulde retter, som du kan bikse sammen på et kvarter i køkkenet, mens alt ånder fred og idyl i resten af hjemmet.

Men i den virkelige verden ser tingene lidt anderledes ud. Søndagen bliver brugt på langt sjovere ting end at lave madplan, og når der 21:30 skal forberedes aftensmad til den kommende uge, serverer din hjerne kun idéer som pasta bolo og tomatsuppe. Suk.

Er du klar til at slå op med uinspirerende madplaner, indviklede indkøbslister og stramme madbudgetter?

Her får du 3 forskellige madplaner til alenemoren, kæresteparret og børnefamilien med hverdagsmad til en hel uge og dertilhørende indkøbsliste for under 500 kroner.

Velbekomme!

Introduktion til madplanerne

Madplan madbudget

  • Det er muligt at handle ind for et mindre beløb, end vi foreslår. Men da madplanen består af varierende retter til både frokost og aftensmad, bliver beløbet også herefter.

  • Vi antager, at du allerede har salt, peber, krydderier, mel, bagepulver, sukker og olie i køkkenskabet.

  • Vi har forsøgt at udnytte råvarerne på indkøbslisterne, så de fleste af varerne indgår i flere forskellige retter. Så får du mest muligt ud af din madplan, og igen: mindre madspild.

  • Vi har handlet ind i Rema 1000 og er gået efter de billigste varer.

  • Mange af varerne såsom pasta, ris og løg slipper ikke op på en enkelt uge. Det betyder, at du i næste uge ikke skal ud og anskaffe dig de madvarer igen.

  • Søndag er som udgangspunkt ‘reste’-dag. Det er her, du kan lege ‘tøm køleskabet’ og gøre plads til en ny uges indkøb.

Madplan til alenemoren

Her er madplanen til alenemoren, der skal få én indtægt til at række til dagligvarer, flyverdragter og skoleudflugter. Vi ved, at det i alenemorens hverdag skal være nemt, børnevenligt og billigt, og derfor får du her nem mad til en hel uge til dig selv og dine to børn:

Madplan til kæresteparret

madplan til par

Som kærestepar uden børn skal I hverken tage hensyn til sengetider og smagsløg. Til gengæld kan I udforske mad fra eksotiske lande og bruge penge på lidt flere lækre sager på madbudgettet, når I ikke skal forsørge en familie på fire. Se bare her:

Madplan til børnefamilien

madplan børnefamilie budget billig

I en travl hverdag kan det som børnefamilie være svært at nå alle hverdagens mange pligter. Med denne madplan til to voksne og to mindre børn har vi gjort det nemt, billigt og hurtigt, så I kan få mest mulig kvalitetstid i hverdagen - og så skader det vel ikke, at det foregår over et lækkert, veltillavet måltid mad, vel?

Er du blevet inspireret? Selvom madplaner ikke er de mest sexede i verden, står fordelene i kø til dig og dit madbudget. Du sparer ikke kun penge ved at handle ind én gang om ugen og undgå de mange ‘jeg havde lige lyst’-køb. Du sparer også tid og stressede situationer ved køledisken i supermarkedet.

Med disse tre madplaner er der i hvert fald lagt op til at kickstarte din hverdag. Rigtig god fornøjelse 🥫🥑🍴

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.

“Spiir er en sund øvelse for stort set alle”