Studieliv, Budgetskema

Undgå kæmperegning, når du flytter hjemmefra

Vivienne Bruun 07-01-2015

Når unge flytter hjemmefra, er det syv ud af ti, der betaler hele gildet selv. Omkostningerne forbundet med at flytte hjemmefra kan nemt løbe løbsk, for der er pludselig mange ting at tænke over: indskud, husleje, forsikringer, møbler, lamper og køkkenudstyr.

"Når du som ung flytter hjemmefra, så er det som oftest også her, du får dig de første erfaringer med egen privatøkonomi. Det er derfor vigtigt, at du allerede her begynder at tænke over, hvordan du ønsker at bruge dine penge,” siger Mette Reissmann, der er ekspert i privatforbrug og økonomi.

Læs også: Hjemmeboende og studerende: kikset eller sund fornuft?

Mange unge forbinder privatøkonomi med et slidsomt og kedeligt arbejde med tal. Sådan behøver det slet ikke være. Online-tjenesten Spiir forsøger at gøre op med forestillingen om, at arbejdet med egen privatøkonomi skal være kedeligt og tidskrævende. Spiir har allerede mere end 85.000 brugere og holder styr på mere end 170 milliarder kroner.

Ifølge Mette Reissmann er “Spiir en turbolader til privatøkonomien, som gør det utrolig nemt at få styr over sit forbrug”.

Som ung kan du med fordel bruge Spiir til at få overblik over din økonomi. Det sker næsten helt automatisk, når først forbruget er hentet fra netbanken. Når du flytter hjemmefra, så kan Spiir bruges til at skabe overblik over dine flytteudgifter, så du kan se, hvor mange penge, der bruges og helt nøjagtigt, hvad de bruges på.

Læs også: Studiestart? Sådan påvirker det nye liv på SU din pengepung

Det kan hurtigt bliver dyrt at flytte hjemmefra: her kan du læse Viviennes historie. Hun brugte 30.000 kr. på en flytning.

“Lav et lille budget og hold så godt øje med dit forbrug på Spiir - så rammer det ikke helt ved siden af,” siger Mette Reissmann.

Målet med Spiir er at give alle danskere de bedste værktøjer til nemt at få styr på privatøkonomien og forbruget - så man har råd til at leve det liv, man gerne vil have.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.