Familieliv

Spiirs direktør: Feriebooking er en hyggelig familieaktivitet

Cecilie Asaa 25-06-2015

Når Spiirs direktør, Rune Mai, planlægger ferie, er det en hyggelig proces sammen med konen og børnene, der samtidig sparer ham for charterselskabernes dyre pakkeløsninger.

Internettet har med tiden gjort det nemt for private at lege rejsebureau. Med få klik nogle timer en aften bookede Spiirs direktør, Rune Mai, sammen med familien sommerens ferie på Kreta i 2014.

For Rune er fordelene ved selv at sammensætte ferien ikke kun at kunne gøre det billigere. Det er også attraktivt for ham at inddrage sin familie i overvejelserne om, hvilke eksotiske strande, sydlandske retter og anderledes sprog, de skal opleve.

"Det bliver meget mere en proces for hele familien at sidde og vælge og tale om lande, steder, kulturer, mad og så videre, når man selv arrangerer ferien," siger Rune.

Ferieplanlægning på nettet er en hyggelig aktivitet med familien. Spiirs direktør sparer penge på ferie til Kreta.

Og så er det for Rune og familien også en glæde at kunne undgå alt for turistede områder, når de selv udvælger det sted, de bor på ferien.

Læs også: 10 billige ferier i Danmark

Sparer på feriebudgettet

Rejsebudget i Spiir. Ferie på Kreta for fire personer til 8000 kr. 8.136 kr. var alt, Rune måtte slippe for den hjemmebookede ferie en uge på Kreta i juni 2014 for ham selv, konen og deres to børn.

Som Runes regnskab i Spiir viser på billedet ovenfor, så dækkede det beløb både flyrejse tur/retur, ferielejlighed og leje af bil på Kreta.

Dyre charterrejser

En tilsvarende pakkerejse ved et charterselskab er svær at finde billigere end 14.000 kr., fortæller Rune Mai. Og med en sådan pakkeløsning skal man endda ud at leje bil oveni.

“Charterrejsen er et levn fra gamle dage. Førhen var det den nemmeste måde at booke en rejse på, fordi man som privatperson slap for at ringe rundt til alverdens flyselskaber, rejsebureauer og hoteller,” siger han.

I dag har internettet gjort det meget nemmere og billigere selv at sammensætte en rejse. Airbnb, billige flyselskaber, Momondo, Booking.com og et væld af andre tjenester på nettet gør rejsebureauet overflødigt. I ro og mag kan man klikke sig rundt og lægge ferie-puslespillet på egen hånd.

"Det tager lidt tid selv at planlægge, men vi gør det til en hyggelig familieting. Det spreder både glæde og forventninger til den forestående ferie," siger Rune.

Intet cheap ved ferien

Der er ingen grund til at bekymre sig om beskidte hoteller, triste nabolag og dårlig service, når man booker uden om charterselskaberne, fortæller Rune. Internettet har gjort det nemt at tjekke forholdene.

Rune og familien var da også fuldt ud tilfredse med forholdene på deres ferie.

Læs også: Én ferie - to budgetter

De boede i en to-etagers ferielejlighed, de havde booket gennem Airbnb. Der var to værelser, toilet med badekar, balkon, stue, køkken og direkte udgang til swimmingpool. Rune fortæller, at det var som at bo på et hvilket som helst andet hotel.

Se familiens ferielejlighed på Airbnb

"Vi boede rigtig lækkert. Nogle folk tror, at når man booker over Airbnb, så skal man stuves ind i privates hjem. Men Airbnb er nogle steder stort set det samme som hoteller. Man får bare meget mere for pengene," siger Rune og fortsætter:

"Jeg blev overrasket over, hvor etableret en industri Airbnb egentlig er under sydlige himmelstrøg. Der er slet ikke noget cheap over det."

Lokale goder

Familien nød ferien på Kreta i fulde drag. De havde lejet en bil, så de kunne komme rundt at opleve øens liv på egen hånd. Strande, byen Chania, en indsø og spændende lokale restauranter blev altsammen udforsket.

billig ferie på Kreta med Spiirs direktør. Vi prøver de lokale goder

"Vi elsker alle at opsøge de lokale goder," fortæller Rune.

"Børnene elskede mobiliteten og de mange forskellige strande, vi tog til. Men de elskede også at være med inde at handle i de lokale supermarkeder, hos slagteren og den slags," siger han.

Læs også: Økonomisk sommerferie med børn

Ryanair er irriterende

For Rune var den eneste bagside ved selv at planlægge ferien flyselskabet Ryanairs mange regler og betingelser.

"Uanset hvor irriterende Ryanair er, så er de desværre super billige og derfor svære at undgå," siger han.

Han anbefaler, at man sætter sig nøje ind i Ryanairs regler. Ellers kan man komme til at betale ekstra for at tilvælge deres forsikring eller en kuffert for meget, forklarer Rune.

Han har dog ikke tænkt sig at ændre procedure næste gang han skal booke en ferie sydpå.

"Det er den bedste måde for os at gøre det på. Charterrejserne ender typisk med at være for dyre, og man er ofte bundet til hotellets services frem for det nye spændende land og kultur, vi glæder os til at opleve på ferien," siger Rune.

Runes tip til en billig rejse sydpå

  • Tjek lavprisselskabernes destinationer: Ryanair og Norwegian er to af de flyselskaber, der tilbyder flyrejser til overkommelige priser. På Ryanairs hjemmeside får man et hurtigt overblik over rejsedestinationer på deres rutekort. Vælg et sted og sammenlign priser.

  • Flyv uden for højsæson: Ekstra billige billetter finder man uden for højsæson og skolernes ferier. Book også billetter i god tid, når priserne er lave.

  • Undersøg Middelhavsområdet: Priserne på hotelværelser og lejligheder gennem Airbnb er lave i Middelhavsområdet. Blandt andet Kreta, som Rune rejste til med familien. Men også Portugal, Spanien og andre steder i Grækenland. Her er det også billigt at tage ud at spise, når først man er kommet afsted på ferie.

  • Tjek et par rejsemål før du beslutter dig: Vælg et par steder at rejse hen via flyselskabernes hjemmesider. Undersøg derefter hvad der er af muligheder for overnatning, strande, byer, sights osv. i området. Vælg det sted, du bedst kan lide.

Har du svært ved at få pengene til at række, når du skal på ferie? Med en Spiir-bruger kan du nemt holde styr på dit feriebudget.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.