Sparetips

Spiir tester: De skarpeste alternativer til jule-snapsen

Lars Pedersen 02-12-2017

Haps, haps, haps, nu skal vi ha’...

SNAPS!

Du kender remsen.

Og måske skal du snart råbe de berømte ord igen. For julen nærmer sig, og det er tid til en af højtidens største traditioner - julefrokosten. En fest, hvor bordet bugner af lækkerier og højt humør. Og lige dér. Blandt kryddersild, lun leverpostej og lækker flæskesteg:

Står snapsen😱

Det er langt fra alle, der er vilde med den skarpe gane-renser. Ofte er snapsen synonym med en aaaalt for stærk spritsmag, skøre grimasser efter hvert shot og brutale tømmermænd dagen efter. Så hvorfor overhovedet drikke snaps? Er snapsen blot på bordet, fordi den hører sig til julefrokosten?

Hos Spiir tror vi på det sidste - og så selvfølgelig, fordi den gode gamle snaps er eminent til at sætte fut i julefrokost-festen. Men behøver det at være snaps, der får silden til at glide ned og festskoene til at steppe i vildskab?

Vi har testet, om du kan stille et bedre alternativ end den lille stærke på bordet i december, eller om du må nøjes med at skåle i den udskældte klassiker.

Lad os få flaskerne på bordet!

Snaps test Spiir julefrokost the party is started

Snapse-testens setup

Vi har indkøbt fire spændende alternativer, der dyster imod alletiders snapse-klassiker: Aalborg Taffel Akvavit. Kriterierne for testens alternativer er:

  • At du kan købe dem i de fleste dagligvarebutikker
  • At du kan købe en flaske på 70 cl. til under 160 kroner

Dommerpanelet består af Spiir-kontorets unge, skarpe og festlige fyre: Mads, Martin, Rune og jeg selv. Vi tager en bid sild og skyller den ned med et shot fra hver af de våde varer. For mon alternativerne passer bedre til den krydrede julefisk end Akvavitten? Vi får at se. Alle fire dommere bedømmer shotsene med en karakter mellem 1 og 5.

5. pladsen: Sierra Tequila Silver

Tequila Spiir test snaps alternativ julefrokost

Resultat: 5 ud af 20 point

Forhandler: Føtex m.fl.
Pris: cirka 140 kroner

Panelets vurdering: Ay, caramba! Med kun 5 point ud af 20 er der ingen pæn måde at pakke resultatet ind på. Tequila er et absolut no-go til julefrokostbordet (og, ifølge Martin, ingen borde overhovedet!). Vil du undgå, at julestemningen forsvinder hurtigere end kassen med juleøl, skal du smide dine mønter efter en anden drik end Tequila.

Panelets kommentar: “Bare nej!”

Spiir test snaps tequila julefrokost julen er aflyst

4. pladsen: Limoncello Gagliano

Limoncello Spiir test snaps alternativ julefrokost

Resultat: 7 ud af 20 point

Forhandler: Rema1000, Føtex m.fl.
Pris: 89 kroner

Panelets vurdering: Med en fin smag af citrus skulle man tro, at den italienske superdrik, Limoncello, ville ligge i toppen af feltet. For fisk og citron lyder umiddelbart som et ‘match made in heaven’. Men selvom dommerne er enige om, at citronlikøren har sine fordele, ender den alligevel næstsidst i testen med sine syv point.

Panelets kommentar: “Overraskende god til sild!”.

Very good Limoncello Spiir test snaps julefrokost alternativ

3. pladsen: Pisang Ambon

Pisang ambon test snaps alternativ spiir julefrokost

Resultat: 12 ud af 20 point

Forhandler: Føtex m.fl.
Pris: cirka 125 kroner

Panelets vurdering: Den grønne joker med smag af banan blev forud for testen skudt til at være det fæleste alternativ. For hvem tænker lige, at banan passer godt til sild, right? Ikke desto mindre hev likøren med banansmag imponerende 12 point hjem. Og helt ærlig, den grønne farve gør bare julefrokost-bordet endnu mere festligt.

Panelets kommentar: “Den gjorde ting ved mig, den tog mig steder”.

Yeah Pisang ambon test snaps alternativ spiir julefrokost

2. pladsen: Aalborg Taffel Akvavit

Test snaps Spiir Akvavit alternativer julefrokost

Resultat: 14,5 ud af 20 point

Forhandler: Rema1000, Netto m.fl.
Pris: cirka 105 kroner

Panelets vurdering: Rød Aalborg, karate-parfume, morfar-saftevand. Kært barn (eller slemt), har mange navne. Men uanset hvad du kalder din snaps, ændrer det ikke på, at klassikeren stadig kan slå fra sig og indtage en solid andenplads.

Panelets kommentar: “Aaaaah, den luner sgu!”

Karate test snaps julefrokost alternativ akvavit

1. pladsen: Tanqueray London Dry Gin

Tanqueray gin test snaps alternativ spiir julefrokost

Resultat: 18,5 ud af 20 point

Forhandler: Rema1000 m.fl.
Pris: cirka 155 kroner

Panelets vurdering: Aaaaaand the winner is! Tan-que-ray! Med hele 18,5 point ud af 20 var der ingen tvivl i dommerpanelet. Dette er den oplagte erstatning til snapsen på julefrokostbordet. Smagen er skarp, men uden at den bliver for markant.

Panelets kommentar: “Den komplementerer sgu silden meget godt!”

Applaus vinder gin test spiir alternativ snaps julefrokost

High-fives og stående bifald fra hele dommerpanelet til Tanqueray London Dry Gin👏

Følg Spiirs Store Juleshow

Skal du til julefrokost i morgen, og har du fået nok af den klassiske snaps, kan vi altså varmt anbefale, at du tropper op med en flaske gin under armen. Og hey...er du ikke fan af enebær-drikken, så er der masser af andre skarpe shots ude på hylderne i de danske supermarkeder, der ikke koster det store, og som du kan teste til sildemaden.

Vil du have flere fif til at gå julen i møde med maner, så følg med i Spiirs Store Juleshow på Facebook hver søndag i december. De tossede Spiir-nisser sætter fut i din december, og du har mulighed for at vinde en BeoPlay A1 højtaler. Hvis ikke du allerede har hentet Spiirs app, så gør det nu, for du skal være bruger af appen for at deltage i konkurrencen.

Snapse-hapselig god jul😉

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.