Budgetskema

Slås du også med dit budget?

Rune Mai 17-01-2015

Almindeligt budgetskema vs. Spiir

På mange måder kunne det synes som en uligevægtig kamp. I så fald bruger en stor del af danskerne det traditionelle budgetværktøj, der dog på en og samme tid er både kedeligt, og for de fleste virker uoverskueligt. Udfordreren er Spiir, der simpelt og helt automatisk lægger et budget for dig. Vil du være tilskuer til denne kamp?

Før du kan gå i gang med dit privatbudget, skal du skabe dig et overblik over dit nuværende forbrug. Med et almindeligt regneark som budgetskema kræver det, at du gennemgår din netbank og samler alle dine kvitteringer, så du kan se, hvad du bruger dine penge på. I Spiir sker det automatisk. Tallene fra dit forbrugsoverblik i Spiir bliver automatisk overført til budgettet.

Spiir – Almindeligt budgetskema: 1-0

Dernæst skal også alle dine faste indtægter og udgifter ind i dit budget. Du bør derfor lave en liste over, hvad du har af indkomst og faste udgifter. I Spiir sker denne del også automatisk. Det bliver automatisk overført til dit budget.

Læs også: 3 grunde til du ikke lavede budget i 2014

Spiir – Almindeligt budgetskema: 2-0

Med udgangspunkt i alle dine kvitteringer og den data, du har hentet i din netbank, skal du nu til at kategorisere dit forbrug. Hvad bruger du af penge på dagligvarer, tøj, transport og så videre. I Spiir sker det automatisk. Spiir genkender dine poster fra netbanken og grupperer selv posterne i kategorier.

Spiir – Almindeligt budgetskema: 3-0

Dine indsamlede data skal nu ind i budgetskemaet, og du skal manuelt indtaste det i Excel og efterfølgende lave formler. I Spiir sker det automatisk. Alle dine poster er allerede i budgettet.

Spiir – Almindeligt budgetskema: 4-0

Det kan være svært at huske alle poster i budgettet. Forsikringer, abonnementer, kontingenter, institutioner eller andre uforudsete ting kan være poster, folk ofte glemmer. I Spiir sker det automatisk. Spiir sørger for, at ingen poster er glemt.

Læs også: Hvad er et budget egentlig?

Spiir – Almindeligt budgetskema: 5-0

I et almindeligt budgetskema skal du selv sidde og regne på, hvordan du får privatøkonomien til at hænge sammen. I Spiir sker det automatisk. Med udgangspunkt i, hvordan du tidligere og nu administrerer din økonomi, laver Spiir automatisk et budget og en prognose for året. Du har dog altid mulighed for selv at lave ændringer, hvor du vil.

Spiir – Almindeligt budgetskema: 6-0

Et almindeligt budgetskema vil kræve, at du løbende gennemgår din netbank og følger op på dine kvitteringer. Der kan være meget arbejde i det. I Spiir sker det automatisk. Dit budget er altid opdateret med de seneste indlæsninger i Spiir.

Spiir – Almindeligt budgetskema: 7-0

Over eller under budget. Det kan være svært at overskue indkomst, regninger og forbrug. Du taster løs på lommeregneren for at se, hvordan det forholder sig. I Spiir sker det automatisk. Spiir viser dig ved hjælp af røde og grønne farver, om du er gået over eller under budget. Har du sat poster til at være løbende, viser Spiir dig også, hvor meget overskud eller underskud, der overføres til næste måned.

Læs også: Få sikker succes med dit budget i 2015

Spiir – Almindeligt budgetskema: 8-0

Hvordan det samlede resultat for året vil se ud, skal du selv regne på i et almindeligt budgetskema. I Spiir sker det automatisk. Resultatsiden viser dig en prognose for, hvordan det vil se ud i slutningen af året. Derudover fortæller Spiirs budget-barometer dig hele tiden, om du ender året med gæld eller opsparing.

Spiir – Almindeligt budgetskema: 9-0

Og vinderen er…. Det er op til dig selv, hvilke en af de to budgetmetoder du foretrækker, men hos Spiir forsøger vi at gøre det nemt for dig at planlægge din privatøkonomi. Spiir giver dig et budgetværktøj, der virker automatisk, og som til hver en tid vil knockoute det almindelige budgetskema.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.