Pengevaner

Sådan forvandler du en burgermenu til en tur til Hamborg

Lars Pedersen 26-01-2018

En forlænget weekend til en af Europas lækre storbyer?

En splinterny cykel, så du slipper for at vente på bussen?

Eller hvad med billetter til Roskilde, Northside eller andre festivaler?

Uanset, hvad du ønsker dig, kan det være en udfordring at finde pengene til de ting, du drømmer om, når du er studerende. Og lad os være ærlige. Det er sjældent sjovt at
spare op. Især ikke, hvis din konto allerede er presset i bund af alverdens udgifter.

Men sådan behøver det ikke at være.

Hvis du blot sparer lidt på de penge, du bruger på fornøjelser i hverdagen, kan du få råd til større goder på sigt. Og det bedste af det hele - det kræver ikke meget at forvandle en burgermenu til en togbillet til Hamborg eller at få to-go-kaffen til at give plads til en af sommerens mange koncerter.

Slut med “Hvor hulen blev mine penge af?”

Stil skarpt på dit forbrug. Du ved. Det, du bruger penge på i løbet af ugen. Et par kopper kaffe med din bedste ven på yndlingscaféen, når verdenssituationen lige skal vendes. Eller måske den store menu med burger, fritter og cola, når gårsdagens fest har forvandlet sig til tømmermænd.

Hverdagens små fristelser hænger for mange sammen med en følelse af, at pengene forsvinder op i den blå luft. Også selvom du ihærdigt forsøger at spare så meget som muligt, når du spiser lækkerier ude eller shopper nye sneaks. But why is that?

Well, årsagen er faktisk ganske simpel.

Når det gælder faste udgifter, har de fleste tjek på dem. Du ved, hvor meget du skal betale og hvornår. Men resten bliver ofte brugt som én stor bunke penge til bajere i fredagsbaren, coffee-to-go eller et smut forbi frisøren.

Og så bliver det lidt uoverskueligt. Du undrer dig måske sidst på måneden, over hvad dælen du egentlig har brugt dine penge på🤔

Men hvad betyder det egentlig, at du engang imellem snupper en lækker kop kaffe? Her og nu har det måske ikke den store betydning. Men lægger du tallene sammen er det en anden historie.
Festival eller kaffe med vennerne - hvad vælger du?

Festival til den samme pris som en kop kaffe?

Caffe latte, cappuccino eller ganske almindelig sort kaffe? Uanset, hvad der er din favorit, løber beløbene for kaffe op. Køber du bare én kop kaffe om ugen til 40 kroner bliver det til 2.080 kroner på et år.

For 2.080 kroner har du mulighed for at komme på Northside Festival. Et partout-armbånd til festivalen koster 1.635 kroner. Dermed er der oven i købet knaster til at skåle og feste med vennerne i fadøl til 45 kroner stykket og festivalburgers til cirka 70 kroner per styk.

Wupti. Med få ændringer i din hverdag, bliver der nemt plads til tre dages luksusfest med vennerne.

En burger med det hele eller en forlænget weekend i Hamborg?

Hamburger eller Hamborg?

En sviptur til Hamborg eller den store burgermenu? Som studerende på SU er det ikke sikkert, at du har råd til begge dele. Mange unge bruger i gennemsnit 300 kroner om måneden på fastfood, takeway og cafebesøg. I løbet af et år bliver det til 3.600 kroner.

For det samme beløb kan du tage på en forlænget weekend - til Hamborg for eksempel. Det koster cirka 550 kroner per person tur/retur for en bustur derned og mellem 600 og 800 kroner per nat for en lejlighed via Airbnb.

Mad og drikke er heldigvis også lækkert og billigt i Hamborg. Prøv en af byens mange restauranter, hvor priserne per måltid typisk ligger mellem 75 og 200 kroner. Og skyl gerne maden ned med en kølig fadøl til en pris omkring 30 til 45 kroner.

Kaaa-ching! Med 3.600 kroner sparet på takeaway er der rigeligt til en weekend i Hamborg.

Plads til hverdagsluksus

Men vent lige...betyder det her, at du aldrig skal gå på café med vennerne eller nyde lækker takeaway?

Overhovedet ikke.

For ærligt, det kan godt gå hen at blive kedeligt, hvis du ikke har råd til en snasket burger med det hele engang imellem😉 Vi er 100 % enige i, at der skal være plads til luksus - selv i hverdagen - og det er helt op til dig, hvad du ønsker at bruge dine penge på.

Hvis du vil, kan du få Spiir-appen til at hjælpe dig med at holde tjek på, hvad du spenderer på lækkerier - endda helt automatisk. Så bliver det ikke nemmere for dig at beslutte, om du spiser hjemme eller i Hamborg.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.