Sparetips

5 billige storbyferier, som giver dig mest for feriekronerne

Karen Johanne Iversen 07-05-2017

Du har måske shoppet på Bond Street, besøgt Eiffeltårnet og spist spaghetti på Piazza Navona. Oftest er det nemlig byer som London, Paris og Rom, der står øverst på ønskelisten, når en ny storbyferie skal planlægges.

Men faktisk findes der et væld af rejseværdige byer, som er langt billigere alternativer, end de netop nævnte klassikere. Storbyferien behøver ikke koste kassen. Du kan sagtens komme på ferie, selvom der kun er et lille overskud på kontoen.

Spiir forærer dig her en oversigt over fem storbyferier, som giver dig allermest værdi for pengene.

1. Prag, Tjekkiet

Prag karlsbroen

Vil du opleve autentisk middelalderstemning, skummende øl og en slentretur over Karlsbroen? Den tjekkiske hovedstad byder på lidt af hvert.

Besøg Det Kommunistiske Museum for en flad 50er, gå på opdagelse som en ægte krejler og gør en god handel på loppemarkedet Blesi Trh og spis en portion gullasch eller borscht (rødbedesuppe) på en lokal restaurant for 33 kroner.

Prag er en billig perle i Europa, og priserne er generelt lavere end i Danmark. Skal du have mest værdi for pengene, skal du søge væk fra turistfælderne og de store pladser. Bevæg dig ind i de små sidegader og find bryghuse, butikker og spisesteder med priser, som er langt lavere, end i turist-mekkaet. Find også et udvalg af gratis oplevelser i Prag her.

Prisniveau:

 • Dobbeltværelse på hotel per nat: 237 kroner.
 • Flybillet fra Danmark i højsæson tur/retur: 1.260 kroner.
 • Et lokalt måltid på lille restaurant: 33 kroner.
 • 0,5 liter lokal øl: 5 kroner.

2. Lissabon, Portugal

Lissabon hustage

Når efteråret går på hæld, og vejret herhjemme skifter til kulde og blæst, er Lissabon med sit varme klima en perfekt destination til en billig ferie uden for sommersæsonen. I Portugals hovedstad møder du smuk arkitektur, spændende kvarterer og charmerende sydeuropæisk stemning.

Lissabon bliver ofte valgt fra til fordel for de store, klassiske storbyer. Det skyldes sandsynligvis, at turen derned er lang, og med en flyvetid fra Danmark på 3 timer og 45 minutter er Lissabon da også Europas vestligste hovedstad.

Læs også: 13 veje til at spare penge på stort set alt

Stemningen i Lissabon føles meget autentisk og uspoleret. Du støder eksempelvis ikke på turistbusser og souvenirbutikker overalt - tværtimod. Det giver dig mulighed for, at du for alvor kan få lov til at opleve den portugisiske kultur og befolkning uden filter.

Det yderst beskedne turistfokus gør, at priserne er langt lavere, end hvis du eksempelvis skulle holde ferie i nabolandet Spanien, hvor turismen blomstrer i fuld flor. Lissabon forfører med hotelpriser helt ned til 200 kroner for et dobbeltværelse per nat, gamle klostre, hvide sandstrande, krydret hvidvin og skaldyr til ingen penge.

Prisniveau:

 • Dobbeltværelse på hotel per nat: 200 kroner.
 • Flybillet fra Danmark i højsæson tur/retur: 2.200 kroner.
 • Lokalt måltid på lille restaurant: 50 kroner.
 • 0,5 liter lokal øl: 8 kroner.

3. Beograd, Serbien

Beograd

Vi tager igen et smut til Østeuropa, hvor Serbiens hovedstad inviterer på pulserende byliv, kulturlevn fra kommunisttiden og listen fortsætter. Beograd tilbyder alt det, de andre storbyer også tilbyder - blot til langt lavere priser.

Besøg Beograds bohemekvarter, Skadarlija, spis frokost i den spektakulære park Kalemegdan, og nyd solnedgangen og et glas bobler på en bådtur langs Donau-floden.

Maden er et sammensurium af de kulturer, der har haft indflydelse på Serbien: kødfyldt, rustikt og krydret. Velsmagende mad til næsten ingen penge. Generelt er det rørende billigt at holde ferie i denne storby, da leveomkostningerne ligger langt under de danske.

Prisniveau:

 • Dobbeltværelse på hotel per nat: 185 kroner.
 • Flybillet fra Danmark i højsæson tur/retur: 1.800 kroner.
 • Lokalt måltid på lille restaurant: 30 kroner.
 • 0,5 liter lokal øl: 13 kroner.

4. Hamborg, Tyskland

Hamburg

Vores venner syd for grænsen fortjener også at få et par anbefalelsesværdige ord med på vejen. Helt specifikt taler vi om Hamborg, som giver dig meget mere end industri og havnerundfarter. Hamborg tilbyder nemlig også moderne arkitektur, kulinariske smagsoplevelser og ekstraordinære kunstudstillinger.

Trænger du til en hurtig smuttur væk fra hverdag, madpakker og vasketøj? Så er Hamborg kun en togtur væk. For 400 kroner kan du komme med DSB fra København til Hamborg - en togtur på knap fem timer. Det er bestemt ikke dyrt for en tur til en af Europas absolutte must-sees.

På trods af byens 1,75 millioner indbyggere, føles den meget rolig og hjemlig. Slå dig ned på en café i en af byens mange brostensbelagte gader, besøg den hippe bydel Sternschanze, og nyd en currywurst og en håndbrygget øl på kroen Die Altes Mädchen.

Priserne ligger meget ofte under de danske, og du kan dermed både bo, spise og shoppe til billige penge.

Prisniveau:

 • Dobbeltværelse på hotel per nat: 300 kroner.
 • Togbillet fra Danmark: 300-500 kroner (afhængig af rejselængden).
 • Et lokalt måltid på lille restaurant: 50-75 kroner.
 • 0,5 liter lokal øl: 8 kroner.

5. Budapest, Ungarn

Budapest

Vi skal til sidst igen en tur til Østeuropa, hvor Budapest lokker med kurbade, smuk arkitektur og utallige restauranter. Den ungarske hovedstad breder sig ud på begge sider af Donau-floden og deler sig i bydelene Buda og Pest, som tilsammen danner Budapest.

Tag en tur med den gule sporvogn, oplev Borghøjen, udfold nysgerrigheden i det jødiske kvarter eller få selvforkælelse for alle pengene i Szechenyi Badet for bare 130 kroner per næse.

Læs også: SU-venlig luksusferie: Budapest har det hele

Med en flyrejse i prislejet 500-700 kroner tur/retur og et dobbeltværelse på hotel fra 200 kroner er Budapest en af Europas billigste perler og gør byen til en af de hotteste på verdenskortet lige nu.

Prisniveau:

 • Dobbeltværelse på hotel per nat: 200 kroner.
 • Flybillet fra Danmark i højsæson tur/retur: 500-700 kroner.
 • Et lokalt måltid på lille restaurant: 40 kroner.
 • 0,5 liter lokal øl: 7 kroner.

Der er mange penge at spare (og nye oplevelser at hente), hvis du kigger dig om efter de lidt mere utraditionelle byer at besøge i Europa. Rigtig god storbyferie!

Kilde: hikersbay.com

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.