Budgetskema, Familieliv, Studieliv

Overblik: Her er skatteårets vigtigste datoer i 2020

Lars Pedersen 05-03-2020 - Læsetid: 5 min

Ah, endelig kan du slappe af. Efter en lang dag på jobbet er det tid til at slænge dig på sofaen og gå i 100% afslapnings-mode. Naturligvis med masser af snacks og dit yndlingsshow kørende på Netflix. 

Men netop som du skal til at åbne chipsposen og fyre op for tv’et, tikker der en e-mail ind på mobilen. 

“Du har fået en besked fra SKAT” 

Pludselig glemmer du alt om serier og saltede snacks. For fik du egentlig ændret din forskudsopgørelse tilbage i hvornår-var-det-nu-lige-at-den-kom? Og kan du stadig nå at få ændret dit kørselsfradrag, nu hvor du er flyttet?

Det kan være svært at holde styr på alle de datoer, man skal huske, når det gælder ens skat. For hvornår skal man lige gøre hvad og hvorfor? 

Men bare rolig. Vi har din ryg. Vi har nemlig samlet skatteårets vigtigste datoer til dig i dette blogindlæg, så du altid har tjek på, hvad du skal gøre, når skattefar sender breve til dig ✉️

Marts – Skal du have penge tilbage i Skat?

Vi starter ud med en af skatteårets vigtigste datoer – den 9. marts 2020.  

For den 9. marts 2020 lander din årsopgørelse nemlig i din skattemappe på Skat.dk

Det er her, du finder ud af, om du skal have penge tilbage fra Skat eller om du skal til at hoste op med lidt ekstra til statskassen. Med andre ord. Det er tid til at se, om du har betalt mere eller mindre i skat sidste år, end du skulle have gjort. 

Men er du i tvivl om, hvordan du tjekker din årsopgørelse? Og vil du sikre dig, at du har fået alle dine fradrag med, så du ikke snyder dig selv for en ordentlig spandfuld penge? 

Så har vi den helt rette guide til dig, så du kan få tjek på årsopgørelsen. Få styr på de vigtigste hvad-hulen-betyder-det-skatteord og få overblik over alle de tal du skal huske at tjekke efter. 

Og så krydser vi fingre for, at der ryger nogle kroner og ører ind på din konto 🤞

April – Få penge tilbage fra Skat

Der er forår i luften. Fuglene kvidrer. Blomsterne er endelig sprunget ud. Og hvis du spidser ørene rigtig godt, kan du måske høre den herlige lyd af overskydende skat, der tikker ind på din NemKonto – ka-ching! 💰

For hvis du er én af dem, der skal have penge tilbage fra Skat, skal du glæde dig til april. Nærmere bestemt kan du sætte kryds i kalenderen den 5. april 2020, for der sender Skat penge tilbage til den danske befolkning. 

Du skal blot være opmærksom på, at hvis du skal have mere end 100.000 kr. tilbage i skat, kan det tage lidt længere tid at få dem overført til din NemKonto. Men bare rolig, pengene er på vej.

Maj – Husk at rette årsopgørelsen

Okay, så er det blevet tid til at tjekke, dobbelttjekke og – nu du er i gang – trippeltjekke, at alle tallene på din årsopgørelse stemmer til punkt og prikke. 

For ifølge skatteåret, har du nemlig kun indtil den 1. Maj 2020 til at lave ændringer i din årsopgørelse. Efter den dato er det desværre for sent at ændre tallene. 

Så hvis du opdager en fejl, eller har glemt at få et fradrag eller to med, er det med at få ringet til Skat eller hoppe ind på deres TastSelv service, så du kan få alle forhold, fradrag og tal til at stemme inden den 1. maj 👌

Juli – tilbagebetaling af restskat 

Er du en af dem, der skal hive tegnebogen frem og betale restskat? 💸

Så er det i juli, det sker. Du har indtil den 1. Juli 2020 til at betale restskatten fra 2019 frivilligt. Og det kan godt betale sig, hvis du vil undgå at smide ekstra penge efter de renter, der ryger på restskatten. 

Hvis du ikke betaler din restskat inden den 1. juli 2020, vil den nemlig blive indregnet i din skat for 2021, oven i hatten med et procenttillæg på 4%.

Og hvis din restskat er større end 21.320 kr. vil den eventuelle restskat, der overstiger det beløb, blive delt i tre lige store stykker lagkager, som du skal betale i august, september og oktober.

Så selvom det ikke er den fedeste følelse, kan det altså godt betale sig at betale sin restskat hurtigt, så du måske slipper for at betale nogle tusser i renter.

November – Tjek forskudsopgørelsen

Nu er det tid til at kigge ud i fremtiden 👀

For i starten af november ligger din forskudsopgørelse klar til dig. Og hvor årsopgørelsen handler om det forgangne år, handler forskudsopgørelsen om det år, vi skal ind i. Nemlig 2021.  

Forskudsopgørelsen fortæller, hvad Skat regner med, at du hiver hjem i indtjening, hvilke fradrag du har, og hvad du skal betale til skattevæsenet i det nye år. 

Derfor er det vigtigt, at disse tal bliver tjekket efter. Har du skiftet studiet ud med et fuldtidsjob og en fed hyre? Flyttet til en ny by, så du skal have fikset dit kørselsfradag? Eller har du meldt dig ind i en fagforening og a-kasse?

Så er det tid til at besøge TastSelv servicen hos Skat og få tingene rettet. Har du brug for en hjælpende hånd til at tjekke din forskudsopgørelse? Vi har smækket en guide sammen til dig, som giver dig det fulde overblik over din forskudsopgørelse på nul-komma-fem, så din økonomi er klar til 2021 – ‘bring it on’! 🙌

And that’s it!

Så længe du har et godt øje til disse datoer, skal du nok tæmme skatten året rundt 👇 

  • 9. marts 2020 – Årsopgørelsen
  • 5. april 2020 – Penge tilbage fra Skat
  • 1. maj 2020 – Sidste chance for at rette årsopgørelsen
  • 1. juli 2020 – Betaling af restskat     
  • Start november – Forskudsopgørelsen

Og husk, du kan altid svinge forbi Skats TastSelv service, hvis der sker ændringer i din dagligdag, som kan have betydning for din økonomi. Held og lykke med skatten! 🤞

 

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.