Sparetips

Ferie-sms til normal takst

Vivienne Bruun 05-06-2011

Du har sikkert allerede prøvet det: at vende hjem fra ferie til en enorm telefonregning, fordi du ikke lige tænkte over, hvad du brugte telefonen til. Opkald og sms’er fra udlandet koster nemlig rigtig meget. Alt efter hvor du befinder dig og hvilken mobiludbyder du har, kan en enkelt sms koste adskillige kroner. Er du lidt for ivrig ved tasterne i løbet af ferien kan det blive til rigtig mange penge.

ubehagelig overraskelse

Hold styr på alle udgifter inkl. ferieaktiviteterne med Spiir

Web-sms redder telefonregningen

Men det er faktisk muligt at sms’e fra udlandet til den takst, som du normalt betaler i Danmark. Flere udbydere giver nemlig mulighed for web-sms, som er sms’er via udbydernes hjemmeside. Det kræver dog, at du har adgang til en computer og gratis internet! (Så hvis du skal backpacke i de norske fjelde har du nok bedre gavn af en anden løsning).

Skype er billigt i hele verden

Giver din udbyder ikke mulighed for web-sms? Med computeren i hånden er der alligevel håb om en telefonregning, som ikke er lige så dyr som ferien. Med computerprogrammet Skype kan du skrive beskeder billigt og ringe gratis over nettet. Programmet er nemlig helt ligeglad med, hvor i verden du befinder dig. Fås også som app til din smartphone.

Skal du have råd til ferien i 2015? Læs hvordan du får sucess med dit budget

Den nye fælde

Løsningerne til at fælde telefonregningen handler meget om at bruge internettet i stedet. Men her skal du også passe på!!! Efter smartphonen med adgang til netttet er blevet så populært, kom mange hjem til en dyr regning fordi de havde brugt data (internet) i udlandet. Hvis du skal være helt sikker, så anbefaler vi at du kun kommunikerer ved at bruge hotellets/lobbyen/caféns wi-fi.

Den gode nyhed

Nu har vi advaret om at bruge mobildataen i udlandet. I den forbindelse skal vi nævne, at mange mobilselskaber gør data gratis i mange EU lande! Hvis du rejser meget, og har behov for at læse mails eller anden på turen, er det altså en god idé, at tjekke om nogle selskaber tilbyder gratis data i udlandet.

Spiir ønsker dig en god rejse

ferie med mobilen Dette går nok ikke, medmindre hotellets wi-fi kan nå helt til stranden!

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.

“Spiir er en sund øvelse for stort set alle”