Sparetips

Én ferie - to budgetter

Cecilie Asaa 28-05-2015

Det er nemt og bekvemt at smide en charterrejse ned i den virtuelle indkøbskurv. Men har du lidt tid til at finde fly og overnatning selv, kan du som minimum spare et par tusinde kroner på ferien.

Hvis du er som gennemsnittet af danskerne, rejser du sydpå, når du skal på ferie. Gerne til Spanien, Grækenland eller Tyrkiet. Du nyder en god badeferie med masser af sol, pool og palmer.

Og du snupper med glæde en charterrejse. En samlet pakkeløsning hvor fly og hotel er valgt for dig.

Det er nemt at lade rejseselskabet gøre arbejdet for dig. Men hvis du selv klikker dig rundt på nettet, er der både penge at spare til ekstra is på ferien, og en tilfredsstillelse i selv at kunne vælge den ferie, der passer til dig.

Vi giver dig derfor en prissammenligning på to helt ens rejsedestinationer. Og valget er selvfølgelig stadig dit.

Turen går til Barcelona i Spanien i uge 28 midt i juli med afrejse fra København. Byen, der både byder på strand, bjergvandring og shopping, er en af de ferieoaser, hvor danskerne ynder at drikke hvidvin i solen.

Læs også: Spiirs direktør: Ferie er en hyggelig familieaktivitet

Bekvem luksus

For en lille familie med mor, far og et barn på 3 år koster en charterrejse med Spies til Barcelona en uge midt i juli mellem 11.000 og 32.000 kr.

I pakken er en flyrejse med Norwegian og et godt hotel på minimum tre stjerner et centralt sted i Barcelona med morgenmadsbuffet, restaurant, bar, pool, motionsrum og rengøring.

Du betaler for at Spies har sat rejsen sammen til dig. Det er nemt og bekvemt. Alt du skal gøre, er at pakke kufferten og sætte dig ombord på flyet den rette dag.

Bestem selv på budget

Til sammenligning er der lidt mere researcharbejde forud for en budgetrejse.

Momondo kan du sammenligne priser på flyrejser, og her koster den billigste rejse til Barcelona i uge 28 1752 kr. per person, hvis man er villig til at rejse med selskabet Norwegian ud og Vueling Airlines hjem.

En god løsning, når du skal finde billig overnatning, er at tjekke Airbnb eller HomeAway. Her udlejer private deres hjem til ferierende gæster. Priser for en udemærket lejlighed midt i Barcelona med eget køkken og bad starter omkring 500 kr.

I alt bliver det 9.000 kr. for economy versionen. Det er således en besparelse på minimum 2.000 kr. i forhold til den billigste charterrejse med Spies.

Og komforten er ikke meget anderledes. Samtidig er du helt selv herre over, hvor og hvordan, du vil flyve og bo.

Madbudget på ferien

Med et køkken i lejligheden på gør-det-selv ferien har du ennda mulighed for at skære ned på udgifterne til mad. Hvis du bikser en pastaret sammen nogle af dagene, bliver der penge til at besøge en fancy tapasbar andre dage.

På charterrejser kan man være tvunget til at spise ude hver aften, og det fordyrer rejsen. Til gengæld er der på charterrejsen ofte inkluderet morgenmad i prisen, mens man selv må ud at købe briochen og kaffen i budget-varianten.

Her kan du spare yderligere

Uanset om du vælger en charter- eller gør-det-selv ferie, vil du nok gerne ud at smage på det fremmede cuisine.

Et godt råd er derfor at tage på restaurant til frokost. Menuerne er typisk billigere midt på dagen end om aftenen, og du får cirka det samme på tallerkenen.

Der er mange fif til at spare, når du planlægger, hvor ferien går hen. Her er er par af Spiirs (del gerne dine fif med os i kommentarfeltet):

  • Hvis du er frisk, kan Couchsurfing være en mulighed som overnatning. Du bor gratis hos en familie, der åbner sit hjem for dig.
  • Køb din flyrejse cirka halvanden måned før, du skal ud at rejse. Der er et magisk prishul deromkring. Køber du tidligere eller senere er det som regel dyrere.
  • Hvis du har mulighed for det, så læg din rejse uden for højsæson, hvor alle tager på ferie, og priserne derfor er højere.
  • Tjek hvilke steder lavpris flyselskaberne flyver til, og sammenlign. Der kan godt være små destinationer lidt væk fra de større byer, det er billiger at flyve til. Eksempelvis flyver Ryan Air til Girona uden for Barcelona og Pisa uden for Firenze.
  • Overvej om du skal flyve fra Tyskland i stedet, eller om du kan leve med et flyskift på turen. Det kan nogle gange ændre prisen i den gode retning.

Hvor mange penge har du til ferien? Spiir hjælper dig med budgettet.

Kilder:

Dansk Erhverv: undersøgelse af danskernes ferievaner

Foto:

Lånt fra Spies og Airbnb. Eksemplerne er reelle ferielejligheder i Barcelona fra de to tjenester.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.

“Spiir er en sund øvelse for stort set alle”