Familieliv, Studieliv

5 gratis aktiviteter, du kan kaste dig over, mens du er hjemme

Lars Pedersen 20-03-2020 - Læsetid: 4 min

Der er ingen tvivl om, at corona-virussen har vendt op og ned på vores hverdag. Og det kræver tilvænning. For let’s face it, det kan det være en enorm udfordring at være hjemme 24/7.

Hvad skal du lave, når du har ‘binget’ samtlige serier på Netflix? Eller spillet Ludo med familien 77 gange? Eller bagt hindbærsnitter, pølsebrød og pizzasnegle til det næste år?

Ingen panik. Vi har nemlig samlet nogle aktiviteter som både du og din familie kan kaste jer over, så I ikke bliver helt bims, når I er derhjemme 👇

1. Drøm dig væk til sommerens koncerter

Er du en af dem, der elsker at tage på festivaler? Og stå sammen med vennerne og skråle med på alle jeres yndlingssange?

Så skal du måske svinge forbi musikmagasinet Gaffas hjemmeside.

De har nemlig lanceret deres karantæne-tv, hvor du har mulighed for at se en masse koncerter i fuld længde fra nogle af tidens mest populære kunstnere, såsom The Minds Of 99, Gorillaz, Nephew, Florence + The Machine, Benal og mange andre danske og internationale artister. Så er det (næsten) ligesom at stå på festivalpladsen igen!

Der bliver løbende tilføjet flere koncerter, så hold godt øje med siden 🤘

2. Tid til at svinge den økonomiske kost

Vi går direkte fra rock’n’roll til rengøring. Vel og mærket, økonomisk rengøring.

For det kan nemlig være en god idé at sætte sig ned og give dit budget et servicetjek og måske få ryddet op i nogle af dine udgifter. Hvem ved, måske kan du finde lidt luft i budgettet hist og her?

Det kan også være, at det er på tide at besøge Skattefar og se, om din forskudsopgørelse nu engang stemmer eller om der er behov for at rette i den, så du ikke ender med at skulle hoste op med en masse kroner og øre, når årsopgørelsen rammer næste gang.

3. Sæbe, karklud, støvsuger – så er du klar til forårsrengøringen!

Hvorfor nøjes med at rydde op og gøre rent i dit budget?

Kast dig over den helt store forårsrengøring af hjemmet. Og vi taler ikke blot om at gå en hurtig tur med støvsugeren. Næh du. Få vasket karme, lister, håndtag, vinduer og alt det andet, du måske springer over i den almindelige rengøring i løbet af ugen. Nu har du jo endelig tid til at få det gjort.

Og nu vi er ved de praktiske opgaver, som vi lidt for ofte springer over, er det så ikke på tide at afrime fryseren? 😉

4. Undervisning fra dyrenes verden

Spørgsmål: Ved du, hvad det er for et dyr, der smager med fødderne?

Nej vel? Men det kan du lære. For både Københavns ZOO og Randers Regnskov sender undervisning hver dag på deres facebooksider. Her kan børn (og voksne!) få et indblik i dyrenes forunderlige verden og lære om biologi på en anderledes og underholdende måde.

I kan se her, hvornår de sender, hvis I vil følge med live:

Københavns Zoo sender alle hverdage klokken 10 og 14.

Randers Regnskov sender alle hverdage klokken 9.

Og svaret? Det er sommerfuglen 🦋

5. Fyr op for hjemmetræningen

Selvom dit lokale fitnesscenter er lukket ned i denne periode, kan du stadig holde formen ved lige. Det kræver blot lidt kreativitet, gulvplads, og at du fyrer op for din yndlingstræningsmusik!

Hop ind på Youtube og find en træningsvideo, der passer lige til dig. Der er tonsvis af dem – uanset om du er til yoga, styrketræning, pilates eller blot vil prøve noget helt fjerde. Og husk, at selv 10 eller 20 minutters træning, kan være med til at gøre en verden til forskel, når det kommer til dit humør, og give dig langt mere energi.

Med andre ord. Der er ingen undskyldning for ikke at få sved på panden og rørt kroppen 💪

Det var alt for denne gang. Vi håber, at dette blogindlæg kan bruges som inspiration til nogle aktiviteter, du kan kaste dig over i denne periode. Pas på dig selv og andre derude 💚

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.