Familieliv

5 gode råd til sikker nethandel

Vivienne Bruun 03-12-2014

Hvis du ser dig ordentligt for og bruger din kritiske sans, er brugt-shopping på diverse hjemmesider en sikker genvej til masser af billige fund.

Læs også: Jeg fortjener da lidt terapi shopping, gør jeg ikke?

De største aktører har efterhånden både CPR-validering og nemID integreret for maksimal sikkerhed, men hvis du er uheldig, kan du stadig falde over en sælger med onde hensigter i ny og næ. Her får du 5 gode råd til at undgå hælervarer og svindlere på danske online handelsportaler:

  • Hvis det lyder for godt til at være sandt……er der sikkert ikke sandt. Din kritiske sans er dit vigtigste våben på online handelsportaler, hvor sælgere ofte er gemt bag kryptiske og anonyme brugernavne. Hvis prisen på en vare er markant lavere end tilsvarende annoncer, bør du være ekstra påpasselig med at overføre penge.

  • Grib røret: Det er i dag forholdsvist nemt at gemme sig bag et anonymt telefonnummer eller en e-mail-konto, men hvis du ringer sælgeren op inden handlen med nogle få, kritiske spørgsmål, har du en unik mulighed for at vurdere vedkommendes hensigter.

  • ”Har du en kvittering?”: Ja, der findes de sjældne udgaver af forfalskede kvitteringer, men som hovedregel bør en fysisk kvittering betragtes som et bevis på, at varen ikke er stjålet. Spørg derfor altid efter en kvittering – hvis sælger ikke kan vise dig en, er det nok bedre at handle andetsteds.

Læs også: Når dine irrationelle instinkter vælger de dyre vaner

  • Et serienummer til forskel: Dyrere varer som designermøbler og cykler er ofte udstyret med et serienummer, som du kan tjekke hos politiet eller producenten. Det er altid gratis og kan afsløre, om din vare er meldt stjålet.

  • Husk at hæleri er en forbrydelse: Hvis du har mistanke om hælervarer på online handelsportaler, råder vi dig til at tage kontakt til portalens support. De er vant til at håndtere den slags sager og tager naturligvis kontakt til politiet.

Læs også: Spar tusindvis af kroner på mærkevarer

Don’t panic! Det er sikkert at handle på nettet

Pressen er vilde med historier om hæleri og usikker nethandel, men i dagens Danmark er det faktisk ret sikkert at handle på nettet. Ny EU lovgivning på vej gør det endda endnu mere fordelagtigt end nu. De netbaserede handelsportaler er blandt Danmarks største websites og har alle dygtige folk ansat til at sikre brugertrygheden. Brug din sunde fornuft, så skal det nok gå.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.