Familieliv

Seperat booking af ferien vinder over charter og kør-selv

Karen Johanne Iversen 08-02-2018

SÅ!

Nu er det snart tid til den årlige sommerferie-planlægning.

Hvis I ikke vil huske jeres to ugers ferie sammen med ungerne som den sommer, hvor den mest eksotiske begivenhed var en tur i Plantorama, tager I selvfølgelig et smut til sydens sol. Og det er ikke for tidligt at komme i sving med planlægningen.

Men nu melder næste spørgsmål sig. Er det billigst at:

  • Tage på kør-selv-ferie med mobile home?
  • Booke en charterrejse med ‘all inclusive’?
  • Eller at planlægge ferien selv med separat booking af flybilletter og ferielejlighed?

Det kan være noget af en opgave at skulle løse det regnestykke. Derfor har vi gjort arbejdet for jer.

I indlægget tager vi udgangspunkt i en uges ferie i perioden 7.-14. juli for to voksne og to børn. Destinationen er Kroatien, nærmere bestemt Istrien ved adriaterhavskysten. Vi tager forbehold for ændringer i priserne efter indlæggets udgivelse.

rejser

Kør-selv-ferie med mobile home

bil familie kør-selv

Glem alt om bagageregler og ventetid i lufthavnen. Pak bilen og ungerne, spænd sikkerhedsselen og kør afsted mod varmere himmelstrøg … i jeres eget tempo og med egen bil.

Der er en kæmpe frihed forbundet med kør-selv-ferien. Har I brug for en strække-ben-pause eller ti? Gør det. Bliver chaufføren træt? Tag en overnatning undervejs.

Når I kommer til destinationen, kan I se frem til en uge i mobile home. Og så ligger stranden kun et stenkast væk. Nu til prisen:

Kørsel i egen bil tur/retur: 12.590,84 kroner

Destination: Kroatien - Adriaterhavskysten Afrejse fra København
Køretid i timer (hver vej) 17 timer og 46 minutter
Afstand (Til Pula, Istrien) tur/retur 3.088 kilometer
Kør-selv omkostninger (3,28 kr/km) 10.128,64 kroner
Færgebillet Gedser-Rodstock tur/retur  (2 x 939 kroner) 1.878 kroner
Vejafgifter (28,56 € x 7,50 kroner) 214,20 kroner
Motorvejsmærkat Østrig (2x10 dage) (2 x 9 €) 135 kroner
Motorvejsmærkat Slovenien (1 måned) 235 kroner
Omkostninger i alt 12.590,84 kroner

Mobile home: 6.362 kroner

På denne campingplads i Pula får I en familievenlig feriebolig i afslappede omgivelser med eget køkken, aircondition, bad og terrasse. På stedet er der også gratis parkering, restaurant, børneklub, legeplads og meget, meget mere.

Leveomkostninger: 7.000 kroner

… det vil sige et tusind kroner om dagen. Forudsat at I laver mad i jeres mobile home de fleste dage. Leveomkostningerne varierer naturligvis alt efter jeres budget, men prisniveauet i Kroatien er til at overkomme, så der er også råd til is til ungerne, et glas vin til de voksne, et par restaurantbesøg og souvenirs.

I alt for kør-selv-ferie = 25.952 kroner

Charter med ‘all inclusive’

all inclusive

Sæt jer ind i en flyver, sov på et lækkert hotelværelse, slap af ved poolen, leg med ungerne, nyd en læskende drink, spis løs i buffetten… og gentag proceduren de seks kommende dage. Altsammen til én pris - uden ekstraudgifter eller smågebyrer.

En charterrejse med ‘all inclusive’ er en nem, bekvem og aldeles afslappende ferieform. I skal bare møde op i lufthavnen, og så tager guiderne jer i hånden derfra.

Men det koster også penge at hengive sig til et rejsebureau og lade hotellet stå for opvartningen. Lad os se på prisen:

Fly og hotel med ‘all inclusive’ = 37.812 kroner

På dette 4-stjernede og familievenlige resort er der dømt forkælelse og luksus for alle pengene. Snup en træningssession, slap af ved poolen, deltag i børneaktiviteter med ungerne, nyd drinks, snacks og is ad libitum, spis jer mætte i morgen-, frokost-, og aftenbuffeten, gå en tur på stranden og udforsk nærområdet. Mere familievenlig og afslappende bliver ferien ikke.

I alt for charterferie = 37.812 kroner

Separat booking af fly og airbnb-lejlighed

planlæg selv airbnb

Selvom denne ferieform kræver mere arbejde fra jeres side, kan I sagtens gøre ferieplanlægningen til en hyggelig familieaktivitet.

Når I booker fly og airbnb-lejlighed hver for sig, giver det jer frihed og råderum til selv at sammensætte ferien, som I har lyst til. I kan nemlig selv bestemme hvilke dage, I vil afsted, længden på ferien, og hvor mange penge, I ønsker at bruge på turen. Men hvad koster sådan en ferie?

Fly tur/retur: 11.252 kroner

En flytur fra København til Pula og hjem igen koster (med et tjek på flybillet.dk den 18/1 2018) 11.252 kroner - alle mand inklusive. Hvis I tilføjer flere stop på ruten, bliver turen billigere. Til gengæld skal I bruge lidt flere timer i fly og lufthavne.

Lejlighed via Airbnb: 2.801 kroner

For bare 2.801 kroner kan I bruge en hel uge i denne hyggelige og rummelige lejlighed i Pula. I lejligheden er der køkken, spiseplads, stue, to soveværelser, badeværelse, en stor terrasse samt gratis parkering. Et rigtig godt bud på en skøn ferielejlighed.

Leje af bil: 768 kroner

Da I ikke har jeres egen bil med, kan I leje en Volkswagen Up eller lignende i en uge for 768 kroner. Så har I mulighed for at tage på små dagsture rundt i området og opleve noget af alt det, Istrien har at byde på. En Up lyder måske ikke af meget, men da I ikke skal bruge uendeligt mange timer i bilen, bør det være fint til en familie med to voksne og to børn. Husk: brændstof kommer oveni.

Leveomkostninger: 7.000 kroner

Samme begrundelse som ved kør-selv-ferien: I laver de fleste måltider hjemme i lejligheden, men der er selvfølgelig plads til et par restaurantbesøg og småfornøjelser for hele familien.

I alt for book selv ferie = 21.821 kroner (+ brændstof)

Og vinderen er…

ferie charter kør-selv badeland familie sommerferie

Separat booking af fly og lejlighed!

Selvom både charter og kør-selv-ferie har hver deres åbenlyse kvaliteter, kan det altså betale sig for jer at gå i gang med at researche og booke fly og lejlighed separat.

I kan selvfølgelig sammensætte ferierne på mange forskellige måder, og det har altsammen betydning for prisen. Måske har I ikke brug for billeje i sidstnævnte ferieform? Så bliver ferien endnu billigere. Måske vil I ikke bo i mobile home, men foretrækker hotel? Så vil prisen også ændre sig.

Især ferieboliger varierer i pris, fra den billigste Airbnb-lejlighed til det lækreste 5-stjernede hotel ved vandet. Derudover er uge 28 en af de dyreste uger at holde ferie i, fordi mange børnefamilier vælger at tage på ferie i netop den uge.

I sidste ende skal I tænke på, hvad I som familie har lyst til at prioritere jeres feriepenge på. Handler det om at komme ned i varmen og få luksus for alle pengene? Så vil I måske gerne fyre 37.000 kroner af på en omgang charterferie. Vil I hellere undvære den store buffet og de tre pools, men til gengæld bruge pengene på oplevelser rundt i området og en stor, rummelig lejlighed med plads til jer alle? Ja så er planlæg-selv-ferien det helt rigtige for jer.

Rigtig god fornøjelse med at booke ferie ✈️👙☀️

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.