Pengevaner

26-årig dropper de urealistiske nytårsforsætter for sine penge: “De fleste af os overholder dem alligevel ikke”

Karen Johanne Iversen 02-01-2019

I år er året, hvor jeg for alvor vil have tjek på pengesagerne.

Jeg har nemlig en ret klar idé om, hvordan jeg ønsker at opføre mig med mine penge i 2019. Men jeg har også en følelse af, at mine drømme nok ikke helt matcher virkeligheden.

I 2019 vil jeg...

  1. Investere mine penge i noget, der kan lave flere penge.

  2. Lade være med at gå i Føtex hveranden dag for at klatkøbe. Indrømmet: min madplan går lidt i vasken ind imellem.

  3. Prioritere mine penge på kvalitetstøj i stedet for at shoppe en masse tøj, der samler støv i skabet.

  4. Ringe til Børnefonden og blive fadder for et barn i Nigeria, for herefter at ringe til Folkekirkens nødhjælp og købe en ged. Jeg ville ønske, jeg prioriterede flere penge på velgørenhed.

  5. Blive bedre til at være i harmoni med min økonomi, fordi jeg i sidste uge læste i et dameblad, at rod i økonomien giver bekymringer, skænderier med kæresten og dårlig nattesøvn, som i værste fald fører til stress, (trækker lige vejret), som jo efterhånden er gået hen og blevet en folkesygdom. Holy guacamole.

  6. Tænke lidt mere på fremtiden og få taget hul på at lave en dedikeret opsparingsplan.

Dropper festfyrværkeriet af urealistiske nytårsforsætter

Puha.

Når jeg gennemgår listen, har jeg allerede opgivet på forhånd. De økonomiske nytårsforsætter sætter mig jo i virkeligheden under et enormt præstationspres, fordi de tvinger mig til at forsøge at leve op til en masse urealistiske mål, jeg (hånden på hjertet) allerede ved, jeg ikke kommer til at overholde.

Jeg vælger i stedet at droppe de urealistiske nytårsforsætter for mine penge og beslutter, at jeg gerne må have skønhedsfejl i min økonomi. I nogles øjne har jeg muligvis sløsede pengevaner. Men det er nu engang sådan, jeg vælger at bruge mine penge.

Opskriften på det realistiske nytårsforsæt

I stedet for at opstille über optimistiske nytårsforsætter og tomme løfter, som de fleste af os alligevel aldrig overholder, vælger jeg i stedet at kigge på mit forbrug for året, der netop er gået og bruge det som sammenligningsgrundlag til at skabe realistiske mål for mine penge i 2019.

Jeg hopper ind i min Spiir app og får nu vist en sjov oversigt over, hvordan jeg har spenderet mine penge i 2018:

Her kan jeg blandt andet se, at jeg har brugt 27.000 kroner på tøj, 3.000 kroner på bar, café og restaurant og 36.095 kroner på dagligvarer.

Til gengæld har jeg ‘kun’ brugt 1.400 kroner på koncerter og 3.600 kroner på rejser.

I 2019 vil jeg gerne prioritere mine penge anderledes: Sætte mit shopping- og dagligvareforbrug ned og i stedet prioritere pengene på flere koncerter, oplevelser og rejser, der skal være med til at fylde 2019 med en masse mindeværdige oplevelser.

Det her er økonomiske nytårsforsætter, der tilgodeser mig og min økonomi, og som tager udgangspunkt i, hvad jeg drømmer om at bruge mine penge på, i stedet for hvad jeg burde bruge dem på.

Vigtigst af alt vil jeg huske mig selv på, at ingen af os har en tip-top optimal økonomi. Og det er okay. Jeg er okay. De ord indkapsler i al deres enkelthed, hvad det vil sige at være menneske. Et menneske, der både træffer dårlige og gode beslutninger med sine penge.

Hvis du har lyst til at se, hvad du har brugt dine penge på i 2018, så kan du, hvis du downloader Spiir appen i januar, få det fulde overblik 😎

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.

Vi elsker cookies. Især dem med chokolade. Men vi bruger også cookies til at give dig en bedre oplevelse, når du klikker rundt på vores hjemmeside, samt til markedsføring og analyse. Hvis du vil vide mere om det, kan du altid tygge dig igennem vores cookie policy.

Ok

“Spiir er en sund øvelse for stort set alle”