Studieliv

Tips til billigere studenterkørsel

Vivienne Bruun 01-12-2014

YES! Tre års slavepiskeri er slut. Ikke flere periodiske systemer, ikke mere tysk grammatik. Huen er i hus, og NU begynder alt det sjove. Fester, kolde øl og ikke mindst den berømte og berygtede vogntur rundt til de glade og stolte forældre.

Men – for sådan et er der nemlig – studenterkørsel er i de fleste tilfælde møghamrende dyrt! Det kan faktisk koste op til 1500,- kroner pr. person for sådan en dag, men det behøver det ikke at gøre.

Alternativer til hestevogn og lastbil

Kender du nogen, som lige har en lastbil til overs, som I kan låne til studenterkørsel? Nej, vel? De vognmænd, som lejer deres lastbiler ud til studenterkørsel, fastsætter selv deres pris. Det er svært at finde alternativer, som både er egnede, lovlige og billige, og det kan være en del af forklaringen. Tag en snak i klassen om, hvad I gerne vil. Måske kan mindre end en stor lastbil gøre det for jer. Måske er der nogen, som kender nogen, der kan hjælpe. Måske kunne det være sjovt at gøre noget helt anderledes. Husk dog altid at tjekke, om jeres alternativer lever op til de sikkerhedskrav, som stilles.

Jo hurtigere jo billigere

Ligegyldigt hvad I vælger, så gælder det om at være hurtig. Allerede et år før I bliver færdige er det en god idé at undersøge mulighederne – de billige bliver som regel booket først. Så når du i 2. g står og ser misundeligt på de nyudklækkede studenter og ærgrer dig over, at du stadig skal knokle et helt år, er det tid til at tænke over studenterkørslen. Så er der større chance for at finde transport til en fornuftig pris.

Læs også: Billig bytur uden at mærke det

Læs kontrakten og spar penge

HUSK at læse kontrakten med firmaet grundigt igennem, før I skriver under. Hold især øje med, om I betaler for hele turen eller kun har vognen + chauffør til rådighed et vis antal timer. Studenterkørsel tager ofte længere tid end planlagt, og derfor kan det blive en ekstra dyr fornøjelse, hvis forsinkelsen koster jer flere penge. Tjek også, om firmaet sørger for en erstatning, hvis chaufføren eksempelvis bliver syg på dagen eller vognen ikke kan køre. Disse ting kan I bruge til at forhandle med firmaet om en lavere pris eller en bedre service.

Rigtig god tur!

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.

“Spiir er en sund øvelse for stort set alle”