Sparetips

Billig jul efterlyses: gode juletips fra Spiir

Vivienne Bruun 01-12-2014

Vi bruger masser af penge på julen, og flere mennesker optager dyre lån eller tager kontokortene i brug for at få råd til julemad, gaver og alt det andet, som hører december til. Synes du at det har taget overhånd? Eller har du bare ikke råd til at bruge mange tusinde kroner på at holde jul?

Her forærer Spiir dig nogle gode juletips til, hvordan det kan blive lidt billigere uden at du skal gå på kompromis med juleglæden.

Kig med i listen og tilføj gerne flere tips i kommentarfeltet.

  • Du kan spare mange penge og meget besvær ved at købe julegaver på nettet. Så slipper du for menneskemængden i butikkerne og kan købe julegaverne hjemme fra sofaen. Husk dog at tjekke leveringstiden, så gaverne når at komme frem inden jul.

Læs også: Julebudget: kan man overholde det?

  • Du kan også droppe de dyre indkøb i december og i stedet give tjenester og oplevelser til familien. Det kan for eksempel være rengøringshjælp, en tur på museum, picnic til sommer eller andre ting, du ved, de vil sætte pris på. På den måde giver du personlige gaver, som er valgt med omtanke. Samtidig fordeler du dine udgifter, så det hele ikke skal betales i december.

  • Lav julen til et sammenskudsgilde, så gæsterne medbringer hver deres ting. Èn kan have risalamande med, en anden konfekt, en tredje pynt osv. Så bliver udgifterne fordelt mellem jer, og du sparer tid op til jul, fordi der er færre indkøb. Samme princip kan med fordel også bruges til julefrokosten.

Læs også: 3 tips til en festlig julefrokost på budget

  • Gå i køkkenet med ungerne og lav julebag og konfekt selv. Det er langt billigere end at købe det færdigt, og det spreder god julestemning blandt både børn og voksne.
  • Brug Spiir til nemt og hurtigt at få overblik over juleudgifterne, så dit budget ikke løber løbsk.

Glædelig jul :-)

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.

“Spiir er en sund øvelse for stort set alle”