Sparetips

3 money challenges, du kan udfordre dig selv med

Mette Werlauff 24-05-2019 - Læsetid: 3 min

Kalenderen viser, at vi snart er halvvejs gennem året. Hvad er statussen på dine økonomiske nytårsforsætter? Glemte du skære ned på byture? Og kom du helt fra at bruge færre ‘dumme penge’ på kantinebesøg og daim ved kassen i Netto? Kom du egentlig nogensinde i gang med en opsparing eller med at betale af på din gæld?

Oopsi Daisy.
Mama Lazy.

Der er ingen grund til at slå dig selv oveni hovedet over, at det måske kniber med at overholde dine gode økonomiske ambitioner for året. Det er nemlig næsten umuligt at ændre alle dine vaner over night.

Hvad med at ryste posen og udfordre dig selv med en money challenge? Hvem ved: Måske ender du med at ændre en dum pengevane eller at spare penge, som du kan bruge på det, du allerhelst vil.

En money challenge kan eksempelvis vare en måned ad gangen. Hvis du er hardcore, kan du jo udfordre dig selv med en ny money challenge hver måned resten af året?

Her får du 3 forskellige money challenges, du kan udfordre dig selv med👇

1. Mange bække små…

money challenges opsparing

…..giver overskud på kontoen 😎

Det kan trække tænder ud at få gang i en opsparing og flytte store beløb til opsparingskontoen hver måned, hvis du aldrig har gjort det før. Derfor handler det om at tage små skridt hen mod målet, så du ikke mærker den store forandring, men hvor opsparingen alligevel vokser sig større og større… og større.

The magic trick: Overfør 10 kroner til din opsparingskonto hver eneste dag i en måned. Så nemt som ingenting ryger der mellem 280 og 310 kroner ind på din opsparingskonto afhængig af hvilket måned, du laver udfordringen.

Gør du det hver dag i et år, kommer der mellem 3.360 og 3.720 kroner ind på din opsparingskonto. #Nemt. Det er altså de små adfærdsjusteringer i hverdagen, der på lang sigt kan realisere dine drømme.

2. Saml appetit ude, spis hjemme

money challenges madpakke

Det koster knaster at købe mad og kaffe udefra. Derfor kan du lave en money challenge, som består af en simpel regel: Du må ikke bruge en eneste øre på takeaway, caféer, restauranter eller din kantine.

Du kan vælge at lave udfordringen en hel måned ad gangen, eller du kan modificere den lidt og aftale et vist antal gange om måneden, hvor du må spise ude.

Vælger du at lave denne udfordring, kræver det, at du planlægger dine måltider, så du husker at få handlet ind og lavet mad. Derfor kan det være en god ide at lave en madplan, så du sparer dig selv for masser af tidsspilde og stressede situationer ved køledisken i supermarkedet.

Fordelen ved denne money challenge er, at du øver dine kokke-skills, og hvem ved? Måske bliver du så dygtig en kok, at du ikke nødvendigvis skal forbi din favorit sushibiks, når du craver noget lækkert.

3. Non-shopping

non-shopping

Ved du hvor mange penge, du bruger på ting, som du egentlig ikke har behov for? Måske bruger du for mange penge på ligegyldige ting, eller også har du en dårlig vane med at købe nyt gear til hver fest, du skal til.

Hvis du vil udfordre dig selv, kan du prøve en periode med shoppestop. Eksempelvis en måned eller et halvt år, hvor du ikke køber unødvendige ting til dig selv eller andre. Du skal selvfølgelig stadig betale dine regninger og husleje.

Aftal med dig selv hvad dit shoppestop skal gå ud på. Må du gerne købe nyt, hvis dine gamle sneakers går i stykker? Og hvad med gave til din mor, når hun har fødselsdag om en måned? Du bestemmer selv, hvad reglerne skal være. Hvis du overholder din non-shopping udfordring, kan du oven i hatten få en solid omgang god samvittighed, fordi dit forbrug bliver mindre, mens du sparer penge. Det er ren win-win.

No spend-november, discount-december, madpakke-maj og opsparings-oktober?

money challenges

Er du blevet bidt af en gal sparehaj?

Hvad med at udfordre dig selv med en ny money challenge hver måned i et år? Udfordringerne kan være forskellige, og du kan finde ud af hvilke challenges, som kaster flest klejner af sig og hvilke udfordringer, der ikke fungerer for dig og din hverdag.

Du kan også udfordre en af dine venner eller veninder i at lave en challenge med dig og dyste i, hvem der kan spare mest.

Track dine money challenges med Spiir

Spiir app

Men hvordan ved du, om du er 'on track' med dine money challenges, og om du er på vej mod målet?

Find din smartphone frem og hop ind i Spiir appen. Her kan du sætte forbrugsmål på enten uge- eller månedsbasis på mere end 80 forskellige forbrugskategorier.

Hver gang du bruger dit betalingskort i en af kategorierne, registrerer appen helt automatisk hvor mange penge, du i alt har brugt. Og måske endnu vigtigere: Hvor mange penge du har tilbage til resten af ugen eller måneden. På den måde kan du hele tiden følge med i dit forbrug.

Vi ønsker dig held og lykke med din money challenge 🤗

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.

“Spiir er en sund øvelse for stort set alle”