Sparetips

Velgørende movember

Martin Junker 15-11-2016

Det er blevet koldere, superfuldmånen er på vej retur, og vi er næsten halvvejs gennem november. Hvis du har lagt mærke til, at der er flere skæggede mænd i gadebilledet end ellers, så er det ikke kun fordi, det lange skæg luner godt om den kolde hals, men fordi november er lig med moustache og velgørenhed.

Let it grow, let it grow, let it grow

I netop disse dage vokser mængden og længden af moustacher gevaldigt som et led i en global indsats for at øge opmærksomheden på mænds sundhed. Fænomenet kaldes Movember og opfordrer mænd til at lade overskægget gro vildt i 30 dage, for at sætte fokus på det de kalder mandehelbredet. Mænd dør simpelthen alt for unge, fordi der hverken bliver talt åbent eller nok om mænds fysiske og mentale sundhed. Derfor vil Movember-bevægelsen øge opmærksomheden på blandt andet prostata- og testikelkræft ved at lade overskægget vokse sig fyldigt som en synlig reminder om kampagnen. De penge, der bliver doneret til sagen går til behandling af og forskning i kræfttyper, der rammer mænd, samt mænds mentale sundhed og selvmordsforebyggelse. Navnet “Movember” er sammenskrivning af “moustache” og “november”, og kampagnen kører lige nu på sjette år i Danmark.

Få fradrag for donationer

Der er masser af gode grunde til at give penge til velgørenhed. Det synes de også i SKAT, hvorfor du kan få skattefradrag for dine bidrag, uanset hvor små de er. Reglerne er ifølge SKAT:

  • Du kan højst få fradrag for 15.600 kr. i 2017 (15.200 kr. i 2016).
  • Du får automatisk dit fradrag, hvis du har givet foreningen dit cpr-nr.
  • Der er ingen bagatelgrænse for fradraget.

Glem ikke budgettet

Når du donerer penge til velgørende formål, skal du huske at regne det med i dine udgifter. Uanset om du giver enkelte beløb eller er fast bidragsyder til en eller flere hjælpeorganisationer. Spiirs pengeassistent sørger for at hjælpe dig med at strukturere din økonomi, så du ikke skal fifle med lommeregnere og lægge taltunge budgetter. Appen klarer det nemlig for dig, så du ikke skal bruge andet end din smartphone for at kunne følge med. Når du bruger Spiir inddeles dine poster i kategorier, så du nemmere kan holde overblikket over dit forbrug. Med eksempelvis kategorien Gaver og Velgørenhed kan du se, hvor mange penge du har brugt på at købe gaver eller givet til velgørenhed. Derfor får du hurtigt indblik i, hvad der er brugt af penge i den kategori. Hvis du eksempelvis skal opdatere din årsopgørelse til SKAT, er det nemt at holde styr på velgørende donationer med Spiir.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.