Sparetips

Medarbejderne hos Spiir: Her er vores allerbedste sparetips

Karen Johanne Iversen 25-02-2017

Sundhed på budget, halv pris på din færdselsbøde, strategier til at undgå overforbrug under udsalg og bliv en sparehaj på SU. Det er bare få af de mange spareråd, vi gennem tiden har foræret dig. Men hvilke sparetips bruger vi egentlig selv til at holde vores budget på sporet? Her får du Spiir-medarbejdernes allerbedste sparetips.

Rune K. - PR Manager

høretelefoner billige pris pricerunner

Mit bedste sparetip er uden tvivl: Brug Pricerunner til at prutte om prisen i forretningerne. Når jeg er ude at shoppe og har set mig lun på et par nye sko, et headset eller en anden forbrugsgode, så laver jeg en hurtig søgning på Pricerunner.dk og finder det sted, hvor jeg kan købe varen billigst.. Herefter spørger jeg ekspedienten i butikken: “Kan du matche denne pris?”. Hvis ikke det er muligt, køber jeg varen på nettet i stedet.

Cecilie - Kommunikationschef

shopping magasin tilbud personlig shopper

Jeg bestiller en gang om året (eller sjældnere) tid ved den personlige shopper i Magasin. Det er gratis at få en times vejledning af hende. Hun finder tøj ud fra mine ønsker, og ud fra hvad jeg tidligere har købt efter en ‘session’ med hende. Det lyder ikke som et sparetip, men her kommer sparedelen: Førhen købte jeg altid tøj i øst og vest, og altid når jeg lige faldt over et eller andet latterligt tilbud. Det resulterede i en masse impulskøb og en garderobe fuld af tøj, der enten var i ringe kvalitet eller ikke rigtig passede sammen. Dermed også en masse fejlkøb, som i sidste ende jo bare var penge ud ad vinduet. Nu sparer jeg op til kvalitetstøj, der passer sammen, og dermed varer længere, og så køber jeg det én gang om året. Man er ikke indlagt til at købe noget ved den personlige shopper. Nogle gange bliver jeg også bare inspireret af hendes ideer eller finder nogle af de ting, som hun har foreslået, på Trendsales til en billigere pris.

Læs også: 13 veje til at spare penge på stort set alt

Martin - Growth Hacker & Marketing Manager

Jeg sparer mest, når jeg tjekker saldoen på min konto hver dag. Mange tør ikke at tjekke deres konto, fordi de er bange for, hvad den viser. Hvis jeg tjekker kontoen hver dag, så er jeg altid oplyst om mit rådighedsbeløb. Det gør, at jeg kan være ærlig med mig selv, når jeg skal træffe beslutninger om at trække kortet op af lommen.

Jesper - Udvikler

køb ind og frys ned

Jeg handler ind en til to gange om ugen og køber mad, som jeg kan fryse ned. Resten af ugen kan jeg derfor bare tage noget op ad fryseren om morgenen, og så er jeg fri for at handle ind senere på dagen. Nogle gange tjekker jeg også tilbudsaviserne, før jeg handler ind. På den måde kan jeg planlægge mine indkøb efter hvilke supermarkeder, der har de bedste tilbud og spare lidt ekstra.

Alex - Designer

appshopper køb billige apps tilbud

Jeg anvender en masse forskellige apps til min tablet, mit ur og min telefon. Dog hader jeg, når jeg lige har købt en app, og jeg dagen efter finder ud af, at den er på tilbud eller endda gratis. Jeg ved, at det kræver hårdt arbejde at udvikle en app, men hvis jeg kan spare en lille smule på apps hver måned, så vil jeg gerne det. Inde i AppShopper og AppSliced sætter jeg alarmer på de apps, som jeg gerne vil afprøve, og så venter jeg, indtil udvikleren af appen sætter prisen ned på appen. På den måde får jeg hele tiden gode apps til den lavest mulige pris.

Karen - Tekstforfatter & Community Manager

Tradono AirBnB TGTg og deleøkonomi

Jeg sparer massevis af kroner ved at udnytte deleøkonomiens store potentialer. Jeg er vild med, at jeg både kan spare penge og tænke på miljøet på én og samme tid. Jeg bruger blandt andet appen Too good to go, hvor jeg hos udvalgte restauranter kan købe mad til lave priser, som ellers ville blive smidt ud. Derudover er jeg også ret vild med appen Tradono, hvor jeg kan købe og sælge brugte ting i mit lokalområde. Når jeg har været ude at rejse, har jeg også flere gange benyttet mig af Airbnb, hvor jeg har lejet mig ind i en privat lejlighed - det er langt billigere end at leje et hotelværelse. Deleøkonomi er bare ‘win win’ og til gavn for os alle!

Læs også: 6 tips til dig, der vil spare penge, når du spiser ude

Christian Panton - Polyglot-udvikler

Lav en madplan og køb på Nemlig.com

Mit bedste sparetip er: Lav en madplan. Jo færre gange jeg køber ind om ugen, jo mere sparer jeg. Men det kræver, at jeg laver en madplan for ugen, for ellers er det svært at overskue, hvad der er behov for at købe ind. Det nemmeste er at lave nogle dogmer, så jeg ikke skal opfinde den dybe tallerken hver eneste gang. Det kan eksempelvis være: onsdag = fisk, mandag = suppe, fredag = burger. Jeg kan også finde på at handle ind i onlinesupermarkedet Nemlig.com. Så lægger jeg en madplan og handler ind til hele ugen på blot en time, fordi jeg ikke skal frem og tilbage til supermarkedet, men jeg får det hele leveret til døren. Jeg sparer penge, fordi jeg kan genbruge mine madvarer og købe større portioner - og så undgår jeg også at købe snacks, slik og andre unødvendige impulskøb.

Guðmundur - CTO & medejer

Spare mest når pungen er tom

Jeg sparer mest, når jeg ingen penge har. Det lyder nok skørt, men når min kone og jeg nogle gange kigger hinanden i øjnene og siger: "Fuck det står skidt til med beholdningen på kontoen", så formår vi at skrue så meget ned for udgifterne, at vi faktisk kommer ud i et fint plus en måned eller to senere.

Rune M. - CEO & medejer

Find billig forsikring og rejs med billige rejseselskaber

Spar dér hvor beløbene er størst! Eksempelvis går jeg ind imellem på jagt efter billige forsikringer og kan nemt spare 1000-3000 kroner om året ved at justere eller skifte forsikringer. Eller hvis jeg skal ud at rejse, så flyver jeg ofte med et billigt selskab, bruger Airbnb og lejer bilen lokalt - her sparer jeg nemt 5000 kroner, når vi er afsted som en familie med tre børn.

Spiir er vores allesammens bedste ven

Vi kan dog ikke komme uden om, at vi alle er dedikerede Spiir-brugere. I vores dagligdag bruger vi Spiir til at sætte forbrugsmål, vedhæfte bilag til vores udgiftsposter, tagge udgifter til bestemte formål, og vi har i det hele taget stor gavn af det detaljerede forbrugsoverblik, som Spiir giver os. Vil du med på vognen? Download Spiir nu - det er ganske gratis!

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.