Studieliv

5 bud på brilliante dates, SU-budgettet kan følge med til

Karen Johanne Iversen 16-09-2017

Kærlighed får violinerne til at spille. Kærlighed drysser glimmer på hverdagen. Men kærlighed koster også penge. Tænk bare på alle de blomster, restaurantbesøg, årsdags-gaver, ferier og sidst men ikke mindst de adskillige æsker chokolade på valentinsdag, der bliver købt hvert år. Hvis man altså går op i den slags. Der investeres mange penge i parforhold.

Det, der måske startede som en uskyldig affære på en gåtur rundt om søerne, er nu blevet til ægte kærlighed. Hvis I om 20 år skal være lige så forelskede, selvom hverdagen indeholder flere strækmærker og Duplo-klodser end spontane weekendture og lidenskabelige kys, skal I pleje og vedligeholde kærligheden.

Men hvad gør I, hvis I er på SU eller af andre årsager ikke har råd til wellnessophold, dyre gaver og overdådige middage? Her får I fem brilliante bud på charmerende dates, der ikke sprænger SU-budgettet.

1. Næsten gratis dates med et årskort

årskort date

Entrépriserne rundt omkring i landets forlystelsesparker og på museerne er oftest så høje, at studerende fravælger at besøge dem, hvis pengene er knappe. I kan derfor overveje at købe et årskort eller sæsonkort, for allerede efter to besøg har I de fleste steder tjent jeres entrébillet hjem. Her får I et par forslag til skønne steder at tage på date:

Hos Den Gamle By i Aarhus kan du, hvis du er mellem 18 og 27 år, få et Ung27 årskort til 210 kroner, som giver dig og en ledsager fri entré. Er I et kærestepar, kan I splitte udgiften til årskortet, tage hinanden i hånden og få et års forbrug af hyggelige dates i de brostensbelagte gader.

Er du 30 år eller derunder, kan du på kunstmuseet Aros i Aarhus blive medlem af ARoS30-klubben. For 220 kroner får du fri entré i et år inklusiv en ledsager, som også skal være 30 år eller derunder. Læs om de mange andre fordele ved ARoS30-klubben her.

På Statens Museum for Kunst i København, kan du for bare 145 kroner få et årskort med gratis entré og andre særlige fordele, hvis du er 30 år eller derunder.

Er du vild med teater og skuespil? På Odense Teater kan du, hvis du er mellem 15 og 24 år eller studerende, købe et ‘Klub_U’ sæsonkort for 280 kroner. Med kortet får du gratis entré til teatrets forestillinger samt adgang til særlige arrangementer, der går bag om forestillingerne.

Det kan godt være, at et årskort koster lidt mere ‘her og nu’. Men tænk på, at de næste mange besøg er gratis, kvit og frit. Det er næsten omkostningsfrie oplevelser med kæresten det næste år.

2. Naturen: en gratis kulisse til romancerne

picnic

En romantisk gåtur er nok den billigste date, I nogensinde kommer i nærheden af. Men ofte er det den samme rute i det samme område, I bruger til at slentre hånd i hånd. Og det er virkelig en skam.

For faktisk er naturen både gratis, smuk og oplevelsesrig, og som bare venter på at blive brugt som kulisse til jeres mange kys og romantiske stunder.

Hold picnic i skoven og lad jer falde hen i merlot-baserede snakke. Besøg dyrehaven og fodr bambi med en gulerod. Tag på slentretur i botanisk have. Pak badetøjet og cykl en tur til stranden. Eller gå på opdagelse i en bydel, hvor i sjældent færdes. Mulighederne er mange, og de er alle ganske gratis.

3. Omdan stuen til et wellnessrum

Er I klar på en ægte søndags-date i lavt tempo, hvor det er okay at være lidt træt og tømmermændsramt efter weekendens udskejelser? Og nej, det er ikke Netflix and Chill, vi taler om.

Vi foreslår derimod, at I omdanner stuen til et wellnessrum. Tænd alle de stearinlys, I kan komme i nærheden af og sæt noget afslappende musik på - med playlisten ‘gear ned’ på Spotify kommer I i den helt rigtige kæreste-stemming.

Bryg en kande the, lav et fad med frugt og forbered et fodbad til jer hver. Massér hinanden på skift og afslut med et varmt bad.

Her får I en yderst budgetvenlig date fyldt med nærvær og afstresning.

4. Få rørt lattermusklerne sammen

standup

Alle elsker et godt gammeldaws grineflip - især i selskab med hende eller ham den søde. Derfor skal I tage til stand-up og få rørt lattermusklerne. Her kommer tre budgetvenlige forslag til en date med masser af grin:

I Aalborg kan I på Event Aalborg comedy klubben hver torsdag aften fra klokken 19 til 22 få serveret stand up af en række komikere til en flad 20’er.

Hver mandag til torsdag fra klokken 20-22 på cocktailbaren Alberts i Aarhus, kan I komme til gratis open mic, hvor et udvalg af top-underholdende komikere afprøver deres materiale på jer. Er I mere til engelsksproget comedy, foregår det hver søndag fra klokken 20-22.

På Café Bartof på Frederiksberg i København er der hver tirsdag aften fra klokken 20 gratis stand up, hvor en række komikere giver anledning til de vildeste latterbrøl og ømme mavemuskler.

Maverne krøller sig sammen, I snapper efter vejret, og jeres ansigter stivner i en henrykt grimasse. Faktisk er et grineflip noget af det bedste, der findes. Når du griner, udløser du nemlig såkaldte endorfiner i hjernen, som er kroppens egen ‘humør-medicin’. Endorfiner giver dig en oplevelse af velbehag og lykke - især hvis du er i selskab med en, du holder af.

I finder næppe en billigere date-aktivitet, der bliver lige så underholdende som denne!

5. Bag jeres livretter

En tur på Lagkagehuset kan hurtigt rende op - især hvis I vil undgå at bruge flere penge, end SU-budgettet tillader jer. Men faktisk får I store mængder bagværk for små penge, hvis I selv smøger ærmerne op og holder bage-date hjemme i køkkenet.

Lav en stor portion gærdej og fyld fryseren op med madpakke-egnet bagværk: pizzasnegle, pølsehorn, pirogger og boller. Efter nogle timer i køkkenet afslutter I naturligvis daten med en kop kaffe og en hjemmebagt kanelsnegl. Put jeres kærlighed ned i bagværket og få en romantisk og produktiv dag i hinandens selskab.

Spar ikke på kærligheden, for I kan sagtens pleje jeres forhold, uden at det koster på kontoen og det økonomiske overskud. Med disse fem budgetvenlige dates håber vi, at I har fået inspiration til næste gang, I skal fejre jeres kærlighed. Rigtig god fornøjelse.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.