Life is short, work somewhere awesome!
Vi søger dygtige udviklere lige nu

Ny webportal gør det nemt at få styr på pengene

Pressemeddelse – 3. juni 2011

Den nye webportal www.spiir.dk åbner mandag d. 6. juni og giver forbrugerne mulighed for – ganske gratis – at få overblik over økonomien og styr på forbruget. Med ganske få klik kan man på Spiir se, hvad man bruger sine penge på.

Forbrugerne skal i førersædet

Ideen til Spiir opstod, da det økonomiske opsving blev vendt til finanskrise. Behovet for et simpelt og overskueligt værktøj til at få styr på økonomien er stort, og holdet bag Spiir vil tilbyde dette til alle danskere. Gratis, anonymt, sikkert og uafhængigt af banker og pengeinstitutter. På den måde håber holdet bag Spiir at kunne hjælpe en masse mennesker med selv at tage styringen over økonomien. Mottoet er “frihed du fortjener.” Et godt overblik over økonomien giver nemlig mulighed for at prioritere, hvordan man helst vil bruge sine penge. Det gælder for både strandvejsdirektører og sygeplejersker.

Mette Reissmann: Ingen løftede pegefingre

Bag den nye side står blandt andre forbrugerekspert Mette Reissmann, som er kendt fra TV3-programmet Luksusfælden. Hun håber, at Spiir kan gøre det sjovt at forstå økonomi, og at siden kan give brugerne nogle interessante aha-oplevelser af, hvad pengene rent faktisk bruges på: ”Vi vil gerne tale om økonomi på et plan, hvor alle kan være med. Der er ingen løftede pegefingre på Spiir. Vi taler penge med et glimt i øjet,” fortæller Mette Reissmann. Med Spiir får forbrugerne mulighed for at ordne pengesagerne over en kop kaffe hjemme i sofaen. Siden erstatter de traditionelle regneark og giver et lettere overblik over forbrugernes økonomiske situation. På den måde får forbrugerne maksimal frihed med et minimalt tidsforbrug. “De fleste vil hellere bruge tiden på sjovere ting end økonomi og budgetter. Det vil vi i Spiir gerne give dem frihed til,” udtaler Mette Reissmann.

Sådan virker Spiir

Spiir er til for at hjælpe forbrugerne til et bedre økonomisk overblik. Det foregår blandt andet gennem grafiske visninger af forbruget, som dannes ud fra transaktionsdata fra netbanken. Når posterne er indlæst i Spiir, vil programmet dele posterne ind i forskellige kategorier. De poster, som systemet er i tvivl om, vil brugeren med det samme kunne lære systemet at genkende. Målet er, at det skal være så let og hurtigt som overhovedet muligt at bruge Spiir - også for folk, som ikke er gode til at bruge en computer.

Mange nye funktioner på vej

Spiir udvikler sig hele tiden. Inden længe kan man lægge budgetter på siden, og tilgå Spiir fra en smartphone app. Det bliver også muligt at holde styr på kontantforbrug og opbevare kvitteringer online. Spiir har et konstant voksende univers, hvor brugerne på sigt kan udveksle tips og få gode råd om alt fra brændstofforbrug til billige ferier. På den måde er der mulighed for at hjælpe hinanden til en sundere økonomi. Alle kan være med – uanset bankforbindelse.

Fakta om Spiir:
* Spiir er en online tjeneste med fokus på at gøre privatøkonomi nemt og sjovt at gå til.
* Spiir lanceres den 6. juni 2011
* Spiir er en uvildig forbrugerservice og fuldstændig gratis at bruge
* Find Spiir på www.spiir.dk


Få overblik over din økonomi og spar masser af penge

Prøv Spiir nu - det er nemt og ja, helt gratis.

Gå til Spiir >

Få styr på økonomien, helt gratis!

App Store Google Play
menu close