Life is short, work somewhere awesome!
Vi søger dygtige udviklere lige nu

Mere end 50.000 danskere undgår økonomiske bekymringer

Pressemeddelse – 24. okt 2012

Mange danskere oplever, at økonomiske bekymringer fylder mere og mere i hverdagen. Det er angsten for at blive fyret og stå uden indtægt, og om man kan betale udgifter til hus, bil osv. Med finanskrisen er det blevet til hverdag. Pludselig er friværdi i bolig og bil væk, men lånene er der stadig. Snart skal en del ovenikøbet til at afdrage på de afdragsfrie lån der blev optaget mens det gik godt med økonomien i Danmark.

"Under boligboblen i sidste årti steg forbruget massivt. Afdragsfrie boliglån og dermed stigende huspriser og friværdier frigjorde enorme summer til forbrug… Og vi har brugt pengene! Vi har købt endnu større huse, biler, fladskærme osv. Forbrugsfesten endte brat i slutningen af sidste årti med finanskrisens indtog. Vi skal alle vænne os til en hverdag, hvor det er vigtigt at have en strategi for måden, vi bruger vores penge på, for at kunne gøre de ting i livet vi ønsker.", siger Rune Mai, direktør i Spiir

Det kan være svært at styre pengene i en tid, hvor kontanter fylder mindre og mindre, og hvor kreditkort og kassekreditter har så stor en udbredelse, at børn efterhånden tror, at der altid er penge på et dankort, og derfor ikke forstår, hvorfor vi ikke bare "kan bruge kortet", hvis vi ikke har kontanter i lommen. I Danmark har der ikke været nogen reelle tilbud til borgerne, som tager fat omkring denne problemstilling og det betyder, at hver især har måttet opfinde sin egen måde at styre pengene på.

"Folk har været nødtvunget til selv at sætte sig ned med et regneark og sin netbank og lære, hvordan man får styr på pengene og får sig en plan for fremtiden. Det er der mange, der ikke får gjort, og derfor ser vi flere og flere som bliver reelt stressede over de konstante økonomiske bekymringer, der hviler over hverdagen.", siger Rune Mai.

Et firma - Spiir - forsøger at rode bod på de manglende redskaber til befolkningen via deres gratis online tjeneste Spiir.dk. Her kan alle danske borgere få adgang til et intelligent og automatisk budget, og mere end 50.000 har allerede tilmeldt sig.

"Vi håber at vores intelligente budget afliver behovet for avancerede regnearksløsninger, og dermed får langt flere borgere med på vognen, når det kommer til budgetlægning. Det gavner ikke kun familien eller personen selv, men også samfundet. Med vores budget ved du hele tiden, hvordan det går med din økonomi og kan nemt se, om din adfærd skaber opsparing eller gæld.", siger Rune Mai.

Spiir.dk (https://www.spiir.dk) er en gratis online tjeneste, som nemt og hurtigt giver dig fuld kontrol over din økonomi. Tjenesten giver et uhørt præcist indblik i dit forbrugsmønster og hjælper med at lave budget, som med indbygget intelligens holder dig ajour med, hvordan det går.


Undgå stress og økonomiske bekymringer - få 100% kontrol over din økonomi

Prøv Spiir nu - det er nemt og ja, helt gratis.

Gå til Spiir >

Få styr på økonomien, helt gratis!

App Store Google Play
menu close