Dette indlæg går ud til jer, der er trofaste læsere af Spiir-bloggen. Jer, der fløj ud og købte Taffels chips med havsalt, efter de vandt smagstesten. Jer, der har fået totalt tjek på forskudsopgørelsen og dermed kan undgå smæk af skattefar i det nye år. Og jer, der blev så inspireret af Sunes pengehistorie, at I straks hoppede ind i jeres Spiir app for at tjekke, om opsparingen på magisk vis havde vokset sig til dobbelt størrelse.

I er grunden til, at vi stolt kan kalde os Danmarks mest læste blog om privatøkonomi.

I 2018 har vi udgivet 128 blogindlæg, som tilsammen er blevet læst mere end 375.000 gange. Tak for det 🙏 Men hvilke indlæg har I egentlig læst allerflest gange?

Find lakridserne frem, fusionér med jeres lænestol og slå benene op, for nu forærer vi jer de mest læste indlæg på Spiir-bloggen i 2018 📝🌟

10. pladsen: Madplaner under 300 kroner til den sparsommelige, den sunde og vegetaren

En hverdag med madplan kan lyde både kedeligt og forudsigeligt. Orker du ikke at sidde og finde på den ene lækre ret efter den anden. samt skrive ned, hvad du skal spise hele den kommende uge?

Breaking: Det behøver du heller ikke! Vi har nemlig gjort arbejdet for dig.

Her serverer vi tre forskellige komplette madplaner til en hel uge for bare 300 kroner!

Pssst: Der følger indkøbsliste med!

9. pladsen: 10 delikate SU-måltider for under 30 kroner

Du kigger i køleskabet og prøver ihærdigt at fremtrylle en lækker ret af et par rynkede cherrytomater og to skiver rugbrød, som er det eneste, køleskabsbuffeten byder på her til aften. Du forsøger endda at tilsætte lidt af den visne oregano fra vindueskarmen for at se, om den kan gøre noget godt for projektet. Men nej.

Desværre er der stadig 12 dage til lønningsdag. What to do?

Hvis du ikke synes, at madplaner er det mest sexede i verden, er der heldigvis alternativer, der kan hjælpe dig med att komme langt for madpengene.

Her forærer vi dig nemlig 10 delikate SU-måltider for (og hold nu fast) under 30 kroner!

Velbekomme 🥕

8. pladsen: Top 15 studierabatter til fattigrøve på SU

Tøj. Elektronik. Frisør. Drinks. Takeaway.

Studierabatter er der mange af. Nogle giver mere rabat end andre, men fælles for dem alle er, at de frigiver lidt flere gysser i et i forvejen stramt SU-budget. Men hvilke rabatter får du egentlig allermest ud af som studerende?

Vi har undersøgt sagen!

På 8. pladsen har vi vores samling af de 15 bedste studierabatter til fattigrøve på SU.

7. pladsen: Den store kaffetest: Hænger pris og kvalitet sammen?

Supermarkedshylderne boomer med forskellige slags Instant kaffe. Der er Nescafé, Gevalia, Karat, Peter Larsen og mange, mange flere.

Men hvilken er bedst? Og hænger pris og kvalitet sammen?

Vi har blindsmagt syv forskellige slags instant kaffe i forskellige prisklasser, og fra forskellige supermarkeder.

Og vinderen af den store kaffetest er… 🥁

6. pladsen: Så meget må du tjene ved siden af din SU

Nogle spørgsmål er lettere at finde svar på end andre. Svaret på hvor meget, du egentlig må tjene ved siden af din SU, er ikke et af dem. I hvert fald ikke lige indtil vi skrev dette indlæg.

Det kan nemlig være lidt af et langhåret projekt at sætte sig ind i de specifikke regler, og skat.dk, borger.dk og su.dk serverer ikke altid de mest pædagogiske forklaringer.

Tilsyneladende har I været glade for vores indlæg, hvor vi på ‘low key’ og heeelt almindeligt dansk forklarer hvor mange penge, du må tjene ved siden af din SU.

5. pladsen: 10 glimrende måder at tjene hurtige penge på, når du er på røven

Pis! 20 dage til lønningsdag og ingen gysser på kontoen.

Det kan godt være, at du ikke er rig på penge lige nu, men måske er du i stedet rig på tid. Tid, du kan omsætte til penge, hvis du bare lige kan klemme et par timers arbejde ind.

På 5. pladsen har vi indlægget om 10 måder, du kan tjene hurtige penge på, når du er på røven.

4. pladsen: Forskudsopgørelse for dummies i 2019

Er du formet som ét stort spørgsmålstegn, når SKAT hvert år i november minder dig om, at din forskudsopgørelse er klar i tast-selv systemet?

I er vilde med vores indlæg om forskudsopgørelse for dummies, hvor vi gennemgår alt det, du skal vide for at forstå din forskudsopgørelse, så du betaler lige præcis det i skat, du skal 💰

3. pladsen: Årsopgørelse for dummies

Fra den ene opgørelse og direkte videre til den næste.

Lange kolonner med uforståelige tal og økonomiske fagtermer. Forklaringer på ord, som ikke giver mening. Et layout, der indbyder til gab og en ekstra kop kaffe.

Skats hjemmeside er ikke den mest sexede i verden, og det er ikke altid ‘easy peasy’ at forstå årsopgørelsen og dens mange elementer.

Heldigvis har vi taget den forklarende hat på og giver dig her de elementer i din årsopgørelse, der er vigtigst at have styr på.

2. pladsen: Skattekort for dummies

Yes. Endnu et skatteindlæg. Dem er I vilde med!

Hvis du har læst både forskuds- og årsopgørelse for dummies, er du rigtig godt på vej til at blive ekspert i dine skatteforhold. Men har du også tjek på de forskellige skattekort, og hvornår du skal gøre brug af frikort, hovedkort og bikort?

Voilá: Skattekort for dummies er det 2. mest læste indlæg på bloggen i 2018.

1. pladsen: En studerendes fortælling: Sådan fandt jeg hullerne i mit SU-budget

Ta daaaaaa 🎉

Det mest læste blogindlæg i 2018 er fortællingen om Karen (ja, det er faktisk mig), der var blevet godt træt af at vende hver en øre i SU-budgettet. Derfor satte jeg mig for at foretage et økonomisk servicetjek og finde billigere alternativer til mine faste udgifter.

Blandt andet fandt jeg besparelser på fitness, Spotify, mobil og forsikring, som resulterede i en samlet, årlig besparelse på 4.488 kroner! Vil du prøve det samme?

Læs min historie om, hvordan jeg fandt hullerne i SU-budgettet lige her.

Af hjertet tak

… fordi I læser med. Vi glæder os til at bringe endnu flere spændende indlæg i 2019, som forhåbentlig inspirerer jer til, hvordan I ønsker at bruge jeres penge i det nye år.

På vegne af hele Spiir-teamet:

Rigtig glædelig jul og på gensyn i det nye år 🎄🌟


Du har netop læst et indlæg fra Spiir. Hvis du kunne lide det, kan du sikkert også lide vores gratis budget-app. En sjov og intelligent penge-assistent, der automatisk gør dig klog på dit forbrug, så du kan læne dig tilbage og leve dit liv, som du ønsker det. Download appen her.