Familieliv

Julebudget: kan man overholde det?

Vivienne Bruun 15-12-2014

De store temaer i julen er hygge, næstekærlighed, lys, musik, mad, gaver og penge, penge, penge. Kan man undgå at udgifterne løber af med os?

Vi har kigget på tallene og afslører, hvor meget mere en familie spenderer i december i forhold til resten af året.

Alt det ekstra

Måske så du et glimt af Spiir i Go’ Aften Danmark den 4., hvor temaet var julebudget?
Udsendelsen handlede om, hvor vigtigt det kan være at lægge et specifikt budget for julen, fordi december måned er fuld af udgifter til julefrokost, pynt, adventshygge, gaver, god mad og så lige nytår oveni.
Vi afslører, hvor meget mere en gennemsnitlig familie bruger i december måned. Måske det giver dig lyst til at kigge nærmere på dit eget julebudget

Alle ved at julen er dyr, men med alle de ekstra udgifter kan man nemt miste overblikket. Faktisk viser det sig, at familier som lægger et årsbudget bruger 8% mere end budgetteret i december måned. Vi har samlet jeres tal i en grafik, så hvis du er nysgerrig efter hvordan danskerne bruger penge i julen kan du se det her.

Læs også: Tema tirsdag: Black friday er julens budgetjoker

Hvad bruger vi på hvad?

Vi bruger i gennemsnit hele 15% mere i december måned. Det er derfor også nemt at ende med at have brugt mere end man har og skulle starte et nyt år med minus på kontoen. Det er ikke den bedste start på året. Dagligvareindkøb fylder hele 35% af vores forbrug i december, så det er et område, hvor du kan have stor gavn af at planlægge indkøbene en smule. Du kan nemt spare mange penge alene på den konto.

Tøj, sko, elektronik, computere og den slags bruger vi flere penge på i december. Med alle de gaver er det nok meget naturligt. Men lidt mere overraskende er det, at vi bruger en del mindre på bar, cafe og restaurant. Faktisk viser vores tal at vi bruger 15% mindre i julemåneden. Måske skyldes det alle julefrokosterne.

Læg et hurtigt budget for julemåneden og få flere penge på kistebunden til det nye år. God jul, pas godt på dig selv og dine penge.

danskernes forbrug i julen

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.

“Spiir er en sund øvelse for stort set alle”