Sparetips

Deleøkonomi: Spiir guider dig til favorittjenesterne

Cecilie Asaa 18-05-2017

Har du brug for kørelejlighed en fredag eftermiddag, hvor turen går over Storebælt? Har du et gæsteværelse, som du gerne låner gratis ud til overnattende gæster? Eller har du brug for lidt hjælp til at få styr på skatteregnskabet men ikke råd til at betale en revisor?

Gomore, Tradono, Dba, Trendsales, Vigo, Aibnb, Reshopper. Listen over tjenester, hvor du kan dele, leje, købe eller bytte varer og tjenester, er lang. Deleøkonomi er blevet en hot trend det seneste årti. TNS Gallup og Nordea har lavet en undersøgelse, der godtnok viser, at kun cirka 10% af danskerne har taget del i deleøkonomien. På trods af dette, så er der helt sikkert en tjeneste, der passer lige til dit behov.

Hos Spiir er vi begejstrede over de mange tjenester, der popper op. Teknologien har i sandhed muliggjort, at du kan dele alverdens ressourcer med dine medmennesker. I en køb-og-smid-ud-kultur bakker vi op om koncepter, der får os til at gå op i at genbruge, mindske madspild, spare penge, værne om miljøet, give en hjælpende hånd og dele vores ressourcer.

Vi har derfor samlet vores favorittjenester inden for deleøkonomi. Listen er langt fra komplet. I januar 2017 listede Erhvervsministeriet, med en noget rundhåndet forståelse af deleøkonomi (der findes ingen officiel definition af deleøkonomi endnu), hele 140 deleøkonomiske tjenester. Og markedet vokser for hver dag, der går.

Vidste du: at i 2016 vurderede EU-Kommissionen, at deleøkonomien samlet omsatte for omkring 210 milliarder kroner i EU.

Dyk ned i Spiirs oversigt og bliv klogere på brugervenlighed, sikkerhed, udvalget af varer eller tjenester, samt mulighederne for selv at leje, dele eller købe via de udvalgte deleøkonomiske tjenester:

Airbnb

Deleøkonomisk tjeneste Airbnb - et par nyder ferien i en privat lejet bolig

På Airbnb kan du finde overnatningsmuligheder verden over og samtidig udleje dit hjem, dit sommerhus ved Vesterhavet eller din ferielejlighed i Berlin. Platformen er blevet populær, fordi du kan finde billige steder at bo, der er hjemlige, unikke, har perfekt lokation og andre særkender. Samtidig får du mulighed for at tjene lidt penge på de ekstra kvadratmeter, du alligevel har til at stå og blomstre, når du ikke selv bruger dem.

Brugervenlighed: Du kan bruge Airbnb via browseren på din computer, eller du kan downloade Airbnbs app til din smartphone eller tablet. Brugervenligheden er høj, hvad enten du ønsker at leje eller udleje en bolig. Det kan dog være svært at finde rundt i nogle af tjenestens menupunkter.

Deleøkonomisk tjeneste airbnb får tre stjerner for brugervenlighed

Sikkerhed: Så længe du overholder Airbnbs retningslinjer, er sikkerheden i top. Du kan højne troværdigheden omkring din profil ved at indsende ID i form af profilbillede, emailadresse, billede af dit pas eller ved at forbinde til Facebook.

Du kan få viden om værten til en bolig, du har kig på, via deres profiler og de omtaler, tidligere gæster har skrevet. Airbnb har også udviklet et meddelelsessystem, hvorigennem du sikkert og nemt kan holde kontakt med din vært eller gæst.

Betalingen foregår også gennem Airbnb for at sikre brugerne. Hvis du er vært, vil du modtage pengene inden for 24 timer efter din gæst er tjekket ind i din bolig.

Er uheldet ude, yder Airbnb en værtsgaranti, som beskytter dig for helt op til 5.000.000 kroner, hvis gæsten kommer til at ødelægge noget i din bolig.

Udvalg: På Airbnb er udvalget af boliger i hele verden ekstremt bred. Du kan leje alt fra lofter og husbåde til træhytter og alt derimellem. Priserne er rimelige, men du kan finde lejeboliger i alle prislejer.

Vidste du: at gennemsnitsprisen for en lejlighed i København i sommerferien 2017 via Airbnb er 993 kroner per overnatning.

Muligheder for udlejning: Som privatperson har du mulighed for at udleje din bolig. Husk at tjekke om du må udleje din bolig. Der kan være særlige regler, hvis du eksempelvis bor i en boligforening eller en bolig tildelt af kommunen. Oplys også naboer, bofæller og andre om din plan om at leje din bolig ud. Som udlejer skal du betale et servicegebyr til Airbnb. Resten af pengene får du udbetalt til din egen konto.

Når du udlejer din bolig, skal du betale skat af indkomsten. Der er forskel på, hvordan du skal beregne det skattepligtige beløb, alt efter om du lejer en ejerbolig eller en leje- eller andelsbolig ud. Men grundlæggende har du et bundfradrag uanset hvilken type bolig, du udlejer, og du skal således kun betale skat af det beløb, der overstiger fradraget.

Du kan læse mere og finde en formular til at udregne, hvad du skal betale i skat for at leje dit hjem ud på Skats hjemmeside.

Læs også: 5 skattefradrag der kan gøre dig lidt rigere

Couchsurfing

Deleøkonomisk tjeneste Couchsurfing en kvinde trykker hånden hos en mandlig couch-udlåner

Har du lyst til at bo hos lokale og samtidig spare lejeudgiften væk, når du rejser jordkloden tynd? På Couchsurfing kan du både tjekke sofaer ud i hele verden og låne din egen ud. Overnat eksempelvis i gæsteværelset hos en forfatter i New York, lån en madras i en sygeplejerskes hjem i Spanien eller sov på sofaen hos en studerende i Ungarn. Mulighederne er uendelige. Du betaler ikke så meget som en rød reje for overnatningerne. Til gengæld møder du lokale mennesker og kan udveksle kulturelle forskelle, rejsehistorier og hemmeligheder. Måske et ‘sofasurf’ ender med at blive til et livslangt venskab - hvem ved?

Brugervenlighed: For at komme i gang med couchsurfing skal du igennem en grundig verificeringsproces. Det er nødvendigt for sikkerheden, men kan føles som en langsommelig omgang. Når først du er kommet igennem verificeringen, er tjenesten meget lige til og nem at bruge, og du kan både tilgå Couchsurfing fra din smartphone og computer.

Deleøkonomisk tjeneste Couchsurfing får fire stjerner for brugervenlighed

Sikkerhed: Den lange verificeringsproces øger utvivlsomt sikkerheden. Holder du dig derudover til Couchsurfings retningslinjer om at kommunikere igennem Couchsurfing, stoler på din mavefornemmelse, og skriver med dine gæster eller værter inden besøget, så er sikkerheden i top.

Udvalg: Ønsker du at rejse rundt i hele verden uden at skulle tømme kontoen på dyre hotelregninger? Så er Couchsurfing en oplagt løsning. Der findes tusindvis af muligheder for at finde et sted at overnatte gratis i hele verden, både i de store byer og på landet.

Vidste du: at Couchsurfing har 14.000.000 brugere, og at der alene i Aarhus er 8500 couchsurfingværter.

Muligheder for udlejning: Du kan oprette dig som vært igennem Couchsurfing og få besøg fra hele verden direkte hjemme i din lejlighed. Har du lyst til at byde mennesker indenfor i dit hjem og dele rejse- og livserfaringer, så er Couchsurfing lige noget for dig.

Læs også: SU-venlig rejseform: Interrail

Gomore

Samkørsel eller udleje af bil gennem deleøkonomisk tjeneste Gomore

Har du plads til en ekstra passager i bilen, når du alligevel pendler mellem Odense og Slagelse hver dag? Eller har du brug for et lift af og til, når du skal rejse til den anden ende af landet? På Gomore er samkørsel sat i system. Du kan finde dig et lift eller leje en bil til ganske rimelige priser. Eller du kan udbyde et lift eller leje din bil ud og tjene lidt til kørselsregnskabet. Når I vælger at køre flere i én bil, sparer I samtidig miljøet for en omgang CO2-udledning. Og så får I jer sikkert en hyggelig sludder på køreturen. What’s not to like?

Vidste du: at Gomore startede i 2005 som et fritidsprojekt, der blev drevet af to studerende, imens de læste filosofi i Tyskland.

Brugervenlighed: Du kan bruge Gomore via en browser eller hente appen til din smartphone. Begge dele er bygget brugervenligt op. Helt enkelt og uden alle mulige dikkedarer. Du finder nemt det, du søger og kommer hurtigt i gang med at søge eller udbyde en bil eller et lift. Dog kan det være lidt besværligt at finde rundt i de forskellige regler og informationer, som enten passager, lejer, udlejer eller chauffør.

Deleøkonomisk tjeneste Gomore får tre stjerner for brugervenlighed

Sikkerhed: Som bruger af Gomore kan du verificere dit ID ved at forbinde din profil til din bruger på de sociale medier eller dit mobilnummer. Inden du hopper ind i en bil eller låner din bil ud, kan du finde andre brugeres anmeldelser og blive lidt klogere på, hvem din passager eller chauffør er. Gomore har et indbygget beskedsystem, og betalingen foregår også i Gomores system. Altsammen er det med til at skabe tryghed og sikkerhed for både bilejer, billejer og medpassager. Gomore sørger tilmed for forsikring af udlejers bil, mens den er lejet ud.

Udvalg: På Gomore finder du et bredt udvalg af biler og kørselsmuligheder i hele landet. Tjenesten bryster sig af at have tæt på 600.000 brugere og 71.000 delte biler (tal fra 2017). Det er altså en god sjat. Populære rejser er mellem de større byer, og ruten Aarhus - København hitter derfor. Skal du rejse på lidt mindre, utraditionelle ruter, er udbudet mere skrabet. Men du kan jo være heldig - især hvis du er lidt fleksibel med kørselstider.

Du betaler et beløb for turen eller leje af bil, som ejeren fastsætter. Priserne er som regel i et leje, hvor alle kan være med. En tur mellem København og Aarhus ligger for eksempel et sted mellem 125 og 200 kroner.

Chancer for at kunne udleje: Når du stiller din bil til rådighed for andre passagerer og bilister, gælder de samme fortegn, som hvis du låner/lejer. Det vil sige, at chancerne for udleje er størst i de store byer og på populære ruter. Men har du lyst til at tjene en ekstra skilling til benzin, så hold dig ikke tilbage. Jo flere biler, der er tilgængelige, jo større er sandsynligheden for, at folk bliver opmærksomme på muligheden for at kunne rejse billigt og nemt fra selv små landsbyer.

Som udbyder er det en god ide at gøre din annonce så korrekt, overskuelig og opdateret som mulig. Oplys om aircondition, bluetoothradio eller andet udstyr, der kan gøre en potentiel lejer eller passager interesseret.

Du bestemmer selv prisen. GoMore tager 12,5% i servicegebyr af din indtægt. De resterende penge er dine. Men husk at du skal betale skat, når du udlejer din bil. Samkørsel er ikke skattepligtig. Læs mere om skattereglerne her.

Læs også: Spiir - din pille mod økonomiske tømmermænd

Boatflex

Lej eller udlej en båd via deleøkonomisk tjeneste Boatflex og tag på sejletur i ferien

Boatflex er Gomore for bådejere. Groft sagt ;-) Via tjenesten kan du leje eller udleje din båd. Du kan endda låne en båd med kaptajn. Det fede ved Boatflex er, at udvalget ikke kun er begrænset til Danmark. Du kan også finde sejlemuligheder i eksempelvis Spanien, Kroatien eller Grækenland. Har du en lille sejler gemt i maven, men har du ikke selv råd til at eje en båd, er det en oplagt mulighed for en maritim oplevelse.

Brugervenlighed: Du kan kun tilgå Boatflex fra internettet. Denne deleøkonomiske tjeneste findes ikke som app, hvilket kan virke lidt begrænsende. Til gengæld er websitet bygget fint op. Interfacet minder lidt om Airbnb med flotte billeder, beskrivelser af ejerne og en kortvisning af både til leje i det område, du søger. Vilkår, betingelser og juridiske informationer er grundigt beskrevet, men teksten er på engelsk og så omfattende, at man nemt farer vild i den.

Deleøkonomisk tjeneste Boatflex får tre stjerner for brugervenlighed

Sikkerhed: For at højne sikkerheden verificerer Boatflex dine personlige informationer ved, at du linker dine oplysninger til din Facebookprofil. Brugere kan anmelde andre brugere, og Boatflex-teamet gennemgår alle bådlejere, så udlejere kan føle sig trygge ved at leje deres båd ud.

Boatflex har som mange andre deleøkonomiske platforme udviklet deres eget beskedsystem og betalingsystem, der også højner sikkerheden for dig.

Derudover sørger Boatflex for, at din båd er forsikret under udlejning for op til en million euro i ansvarsbeskyttelse og to millioner euro i skrogskadebeskyttelse.

Udvalg: Du kan finde både i hele landet og endda også i enkelte andre lande. Udvalget af både er bredt, så er du mere interesseret i en sejlbåd end i en motorbåd, skulle der nok være muligheder for dig.

Chancer for at kunne udleje: Har du en båd liggende fortøjet alt for mange dage i løbet af sommeren? Har du lyst til at dele den med andre sejleentusiaster? Så er det bare at oprette dig hos Boatflex, udfylde oplysninger om båden og fastsætte en udlejningspris. Boatflex arbejder på at finde lejere til dig, men du er i sidste ende selv herre over, hvem du lejer din båd ud til.

Læs også: Globetrotter med budget på 3000 kroner om måneden

Reshopper

Køb og sælg brugt børnetøj og -udstyr via deleøkonomisk tjeneste Reshopper

På Reshopper kan du købe og sælge brugt børnetøj og -udstyr af og til private. Appen finder automatisk varer inden for en radius på op til 20 kilometer fra dit hjem. Men du kan også vælge at se varer for andre dele af landet. Leder du efter en babyalarm, eller har du en klapvogn, som bare står og samler støv i kælderen, kan Reshopper hjælpe dig. Tjenesten er genial, når du står og mangler en dims til dit barn her og nu. Søg i appen og vupti, så finder du måske lige det, du står og mangler fem huse længere nede ad vejen.

Brugervenlighed: Appen er meget brugervenlig. Som køber og sælger har du nem adgang til de funktioner, du har brug for. Når du åbner Reshopper får du et hurtigt overblik over varer i dit nærområde, som du kan scrolle igennem med det samme. Herfra har du mulighed for at lave annoncer på lyntid, søge efter specifikke varer og kigge i dine favoritter.

Deleøkonomisk tjeneste Reshopper får fem stjerner for brugervenlighed

Sikkerhed: Reshopper sikrer dine informationer så godt, som muligt. Når du ‘reshopper’ foregår det på private vilkår. Betaling og overlevering af varer blander Reshopper sig altså ikke i. I appen er der integreret et meddelelsessystem, men derudover er der ikke de store sikkerhedsforanstaltninger andet end almindelig pli og venlig dialog mellem køber og sælger.

Udvalg: Mere end 75.000 forældre bruger appen hver uge, og hele 270.000 har downloadet den (tal fra 2017). Der er et væld af bodystockings, legetøjsbiler og barnevogne til salg på appen rundt i hele landet. Selv i fjerne afkroge af Danmark kan du finde en lift eller en babydyne. Står du og mangler udstyr, og vil du gerne spare penge, så kan det anbefales at tjekke, om du kan finde det på Reshopper, før du går i butikkerne.

Vidste du: at der siden Reshopper startede er blevet oprettet mere end 5,6 millioner varer i appen.

Chancer for at kunne udleje: Udlejning er ikke en del af konceptet på denne deleøkonomiske tjeneste. Men du kan sælge dine aflagte flyverdragter og børnesko, hvilket der er rig mulighed for. Nogle varer går som varmt brød, andre er der knap så meget rift om. Men det er en solid platform til at tjene lidt på aflagte babysager og børneudstyr.

Læs også: 10 sparetips når I skal købe babyudstyr

Tradono

Sælg og køb brugt tøj og accessories via deleøkonomisk tjeneste Tradono

Har du hjemmet fyldt med tøj, sko, og andre nipsting, som du af en eller anden grund ikke længere bruger? Eller er du på jagt efter en ny genstand, som du gerne vil finde i brugt stand for at spare knaster? Tradono er loppemarkedet på din smartphone. Opret dig gratis som bruger og væk din indre krejler. I appen vises de ting, der er tættest på dig, så sælger og køber har mulighed for at mødes og handle i stedet for at skulle betale porto og have den ekstra udgift.

Brugervenlighed: Appen er ekstremt brugervenlig. Søgefunktionen er nem at håndtere, og du kan både vælge at bruge dit eget søgeord eller gøre brug af appens mange søgekategorier - blandt andet ‘mode til kvinder’, ‘hjem og indretning’, ‘elektronik’ og ‘cykler’. Også salgsfunktionen er nem at håndtere. Du tager blot et billede af din vare, tilføjer en varebeskrivelse, indtaster en salgspris og vupti: nu er din vare sat til salg på Tradono.

Deleøkonomisk tjeneste Tradono får fem stjerner for brugervenlighed

Sikkerhed: Tradonopay er tjenestens betalingssystem, som fungerer ved, at køber kan byde på en vare, og sælger kan herefter acceptere, modbyde eller afvise buddet. Når en aftale er accepteret, er aftalen i hus og, ifølge dansk lovgivning, juridisk bindende. Pengene er i Tradonos sikre hænder i 14 dage, eller indtil køber tilkendegiver, at varen er modtaget. Det er altså en langt mere sikker løsning end privat pengeoverførsel og gør de mange handler langt mere sikre - både for køber og sælger.

Udvalg: Tradono benyttes af mere end 750.000 brugere (tal fra 2017). Udvalget er dermed stort - men måske også for stort? Det kan hurtigt blive en overfyldt platform og uvedkommende for dig, som primært er på jagt efter tøj og accessories, hvis der i dit feed både sælges husbåde, badedragter og mobiltelefoner. Heldigvis kan du via søgefunktionen filtrere de mange varer, så du kun bliver præsenteret for netop det, du er på udkig efter.

Vidste du: at Tradono også afholder live events, Tradonomarket, hvor private sælger ud af deres garderobe.

Chancer for at kunne udleje: Udlejning er ikke en del af konceptet på denne deleøkonomiske tjeneste. Dog kan du som sælger tjene gode penge ved at give dine brugte sager nyt liv hos en ny ejer. I stedet for at skulle køre en tur i Ikea for at købe et nyt og masseproduceret spisebord, kan du være heldig at finde netop samme spisebord hos naboen - til halv pris. Det er langt mere miljøvenligt og win win for både sælger og køber.

Læs også: Sådan får webshops dig til at købe mere

Brugt tøj, ting og sager gives bort via deleøkonomisk tjeneste Ta' det

Vil du gøre miljøet en tjeneste og være med til at vende smid-ud-kulturen til en gratis, økonomisk ressource? Så er Ta’ det lige noget for dig. Med appen kan du lege skattejæger fra mobilen og finde gratis ting nær dig. Finder du noget, du kan lide, kan du i appens indbyggede chatfunktion få kontakt til ejeren af tingen og aftale tid og sted for afhentning. Du kan også nemt oprette annoncer for ting, du ikke selv længere bruger ved blot at tage et billede af genstanden og tilføje en kort beskrivelse. Appens kø-system gør det nemt for dig som ‘bortgiver’ at forære genstanden væk til den, der kom først.

Brugervenlighed: Appen er utrolig nem at håndtere. Du kan med få klik oprette annoncer, og du kan hurtigt trykke på ‘ta’ det’, hvis du finder noget nær dig, som du gerne vil adoptere.

Deleøkonomisk tjeneste Ta' det får fire stjerner for brugervenlighed

Sikkerhed: For at gøre brug af appen skal du tilkendegive, at du er 18 år eller derover. Det er med til at sikre, at du er indforstået med forbrugeraftaler, købeloven, aftaleloven og markedsføringsloven. Da der i appen ikke er tale om salg og køb af varer, er der som sådan ikke andre sikkerhedsforanstaltninger.

Udvalg: I appen kan du finde alt fra barnestole, lysestager, sofaer, tøj og meget andet gratis guf. Udvalget varierer altså efter, hvad der på det givne tidspunkt er oprettet af gratis annoncer nær dig, men du kan være heldig at få fingrene i netop det, du står og mangler, hvis du bare med jævne mellemrum holder øje i appen.

Chancer for at kunne udleje: Som bruger af Ta’ det kan du skille dig af med gamle sager, der står og samler støv i kælderen, men som stadig kan bruges. Udlejning er ikke muligt. Opret en annonce i appen og se, om ikke en anden person står og mangler lige præcis det, du har for meget.

Læs også: Skralderen Stine: "Jeg bruger kun 200 kroner på mad"

Vigo

Glad bruger af den deleøkonomiske tjeneste Vigo har købt ind og leverer varer i Rema 1000

Vigo er en deleøkonomisk tjeneste, hvor du kan få bragt dagligvarer til døren eller bringe varer hjem for andre. Har du plads, lyst og tid til at handle ind for Fru Hansen nede ad gaden, eller har du brug for at få dine varer leveret til døren, så er Vigo løsningen for dig. Tjenesten er lavet af Rema 1000 og er derfor bundet til indkøb i dette supermarked.

Brugervenlighed: Appen Vigo er nem at betjene men en anelse rodet. Menupunkterne er ikke helt gennemskuelige, men når du først ved, hvad de indeholder, kan du nemt navigere mellem at være indkøber eller at bestille indkøb.

Du kan oprette indkøbslister, som du deler med andre. Eller du kan tilbyde dig selv som indkøber. Appen er bundet op på Rema 1000-varer, så når du tilføjer varer til en liste, får du automatisk vist bud på varer fra butikkens katalog. Appen indeholder derudover også madplaner, opskrifter og tilbudsaviser og kan derfor virke en smule Rema 1000-reklametung.

Deleøkonomisk tjeneste Vigo får tre stjerner for brugervenlighed

Vidste du: at du som bruger af Vigo kan få leveret varer i hele landet alle ugens dage mellem klokken 9 og 21.

Sikkerhed: Betaling sker via Mobilepay igennem Vigo. Som indkøber lægger du selv ud for varerne. Sammenkoblingen med Mobilepay er således din sikkerhed for, at du får refunderet penge for selve indkøbene, og at du modtager betaling for de indkøb, du foretager. Omvendt betaler kunden først, når alle varer er leveret som aftalt.

Som indkøber er du forsikret gennem Vigo via en heltids ulykkesforsikring. Hvis du komme til skade under en udbringning dækker forsikringen med en ménerstatning på op til 500.000 kroner.

Bliver en vare ødelagt under transporten, kan den returneres i butikken.

Appen indeholder også et ratingsystem, så du kan vælge dine indkøbere med omtanke.

Udvalg: Ifølge Vigo er der god mulighed for et match. Enten som indkøber eller bestiller. Udvalget af varer svarer til det, du normalt ser i Rema 1000. Fordelen fra onlinesupermarkeder, hvor du også får bragt varer ud, er, at du ikke skal bestille varer for et minimumsbeløb. Du betaler 39 kroner for indkøb og levering af én pose varer. 49 kroner for to poser og 59 kroner for tre poser. Herudover koster det 5 kroner per ekstra pose.

Chancer for at kunne udleje: Som indkøber er lønnen 34 kroner for én leveret pose, 44 kroner for to poser, 54 kroner for tre poser og fem kroner for hver pose herudover. Vigo tager et lille gebyr for hver pose varer, du bringer ud. Udbringning skal ske inden for en time, efter varerne er købt i butikken, og en halv time, hvis der er frostvarer i posen.

Du skal være over 15 år for at blive udbringer, over 16 år, hvis du skal købe øl og vin, og over 18 år, hvis indkøbslisten indeholder drikkevarer med en alkoholprocent over 16,5.

Som indkøber skal du betale skat af de penge, du tjener, og du skal selv indberette beløbet.

Læs også: Indkøb i online supermarkeder - fordelene står i kø

Too Good To Go

På den deleøkonomiske tjeneste kan du bestille en magic bag med dagens rester fra restauranten

Fast food er som regel en dyr løsning, men med Too good to go (TGTG) kan du købe mad til lave priser, som ellers ville blive smidt ud. I appen kan du bestille en såkaldt ‘magic bag’, som restauranten fylder til dig med den mad, de har tilovers. Du kan hente maden op til en time før lukketid, og du får den pakket i emballage lavet af sukkerrør, så den belaster miljøet mindst muligt. Hos TGTG kan du blandt andet købe mad fra sushi- og buffetrestauranter samt bagerier og dagligvarebutikker.

Brugervenlighed: Appen er nem at håndtere. Du får altid at vide hvilke restauranter, der har ledige ‘magic bags’, i hvilket tidsrum maden skal hentes, og hvad maden koster. Du betaler direkte i appen, så når du henter din mad, skal du ikke bekymre dig om andet end at komme hjem og få sat tænderne i det, din ‘magic bag’ indeholder. Du kan indstille søgefunktionen til at finde restauranter nær dig og i hvilket tidsrum, du ønsker at afhente maden. Nemmere bliver det ikke.

Deleøkonomisk tjeneste Too Good To Go får fire stjerner for brugervenlighed

Vidste du: at i Danmark smider vi hvert år mere end 700.000 ton mad ud, der i stedet kunne have været spist.

Sikkerhed: For at øge sikkerheden verificerer TGTG dine personlige oplysninger ved at du logger ind med din Facebook-profil. Inde i appen kan du også se hvilke restauranter, der har fået flest hjerter og dermed de restauranter, som har givet kunderne en god oplevelse. Det er en god indikation for, hvad du kan forvente dig, når du køber en ‘magic bag’ fra en bestemt restaurant.

Udvalg: I TGTG kan du købe mad fra forskellige typer af restauranter: buffet, sushi, bageri, fastfood, cafémad, smørrebrød, streetfood og meget andet. Udvalget er stort, men det er aldrig til at vide, hvad din magic bag fyldes med. Det afhænger af, hvad restauranten har tilbage den givne dag.

Chancer for at kunne udleje: Udlejning er ikke en del af konceptet på denne deleøkonomiske tjeneste. Men som ejer af en restaurant kan du få TGTG til at hjælpe dig med at sælge restaurantens overskydende mad. Tilmeld dig her.

Læs også: 6 tips til dig, der vil spare penge, når du spiser ude

Kilder:

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.