Sparetips

6 tips til dig, der vil spare penge, når du spiser ude

Karen Johanne Iversen 06-02-2017

Det er altid en fornøjelse at spise ude: godt selskab, hyggelige omgivelser og ingen opvask. Dog kan det også ses på kontoen dagen efter, og det er sjældent lige så billigt at spise ude som hjemme. Men du behøver ikke at leve af rugbrødsmadder resten af måneden, bare fordi du får lyst til at nyde en bøf på byens bedste restaurant. Spiir giver dig her 6 tips til, hvordan du sparer penge næste gang, du skal spise ude.

Spis ude til frokost

Der er penge at spare, hvis du vælger at spise ude til frokost i stedet for til aften. De fleste restauranter har mange af de samme retter på frokost- og aftenkortet , men oftest er frokostretterne en del billigere end aftenretterne. Hvis du spiser en sen frokost på restaurant, bliver det heller ikke nødvendigt med et stort aftensmåltid, og vupti: nu har du både sparet penge og tid i køkkenet.

Rid med på street food-bølgen

Vil du spare penge på restaurantregningen uden at gå på kompromis med kvalitet og stemning? Så besøg street food-markederne i København eller Aarhus. Her har food trucks og gadekøkkener invaderet nedlagte industrihaller. Som gæst sidder du ved langborde under kulørte lamper, mens bløde beats og graffiti på de rå mure er med til at skabe en hyggelig og uformel stemning. Lad os bare kalde maden for ‘gourmet fast food’, for selvom du ikke spiser med sølvtøj eller bruger stofserviet, så får du et veltilberedt måltid til under 100 kroner.

Find en billig deal

Bownty.dk samler de bedste deals og tilbud i mere end 1000 byer i Europa. Her kan du finde restaurantoplevelser med store besparelser alt afhængig af, hvor i verden du befinder dig. På Bownty.dk finder du alt fra sushi til vinsmagninger, så du har rig mulighed for at nyde et billigt måltid med stor besparelse.

Læs også: Én ferie - to budgetter

Køb restaurantens ‘leftovers’ og bekæmp madspild

Fast food er som regel en dyr løsning, hvis du hverken har tid eller overskud til at lave aftensmad. På appen, Too good to go (TGTG), kan du købe mad til lave priser, som ellers ville blive smidt ud. Gennem appen kan du bestille en såkaldt ‘magic bag’, som restauranten fylder til dig med den mad, de har tilovers. Du kan hente maden op til en time før lukketid, og du får den pakket i en emballage lavet af sukkerrør, så den belaster miljøet mindst muligt. Hos TGTG kan du blandt andet købe mad fra sushi- og buffetrestauranter samt bagerier og dagligvarebutikker.

Læs også: Omdan rester fra julemaden til lækre måltider og spar penge

Research betaler sig

Har du svært ved at gennemskue restauranternes forskellige tilbud? Så er der penge at spare, hvis du laver lidt research hjemmefra. Studiz.dk er Danmarks største portal for både online og lokale studierabatter, og her har du som studerende mulighed for at gå på opdagelse og finde lige præcis det tilbud, der falder i din smag. Det kan også betale sig at gå på opdagelse på restauranternes hjemmesider, da mange restauranter har ugentlige tilbud, hvor du sparer penge på bestemte retter eller menuer.

Læs også: Minimer studieudgifterne

Sæt et forbrugsmål og få luft i madbudgettet

Har du svært ved at få sneget en restaurant- eller cafétur ind i det månedlige madbudget? Så benyt dig af Spiir-appens funktion ‘forbrugsmål’. Eksempel: Hvis du plejer at afsætte 2000 kroner til mad hver måned, kan du sætte et forbrugsmål på 1700 kroner, som du maksimalt må bruge på dagligvarer. Penge-assistenten i appen holder i løbet af måneden øje med, at du overholder dit forbrugsmål, og den fortæller dig også, hvis du har brugt flere penge, end du havde planlagt. Men hvis du har formået at holde dig inden for de 1700 kroner på dagligvarer i den pågældende måned, så har du foræret dig selv lidt luft i madbudgettet. De sidste 300 kroner kan du passende spendere på et restaurant- eller cafébesøg. Det er frihed, du fortjener!

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.