Familieliv

5 mors dags gaver, der ikke vælter dit budget

Cecilie Asaa 24-04-2017

Verdens bedste mor skal selvfølgelig forkæles lidt ekstra, når kalenderen lander på ‘Mors dag’ den anden søndag i maj.

Har du ikke råd til at glæde hende med et spaophold, en dyr parfume eller en overdådig middag i byen? Det er der råd for. Gem endelig hammeren til at slå hul på sparegrisen væk. Du kan sagtens forkæle din mor på kongelig maner, uden at spendere en eneste klejne på det.

Læs også: Syv (næsten) gratis aktiviteter med familien i påsken

Spiir har samlet lidt inspiration til ganske gratis mors dags gaver, du kan lave helt selv. Det kræver blot lidt tid, kreativitet og kærlighed til din mor.

1 Morgenmad på sengen

Morgenmad på sengen mors dag gave

En god gammel traver, ja. Men hvor tit er det egentlig, at mor bliver overrasket med en bakke morgenmad, hun kan nyde uden at lette sig fra den varme dyne? Det er den rene luksus i en ellers travl hverdag, at få serveret morgenmaden på sengen.

Vil du gøre lidt ekstra ud af det, så pluk et par forårsblomster i haven og sæt dem på bakken. Køb en avis og et rundstykke, og gør det lidt fint med en smuk serviet.

Det er en stensikker vinder, når din mor starter dagen med nybrygget kaffe i soveværelset.

2 Puds sølvtøjet og støvsug sofaen

Tag oprydning og rengøring mors dag gave

“Her kommer mutter med kost og spand…”. Bare ikke lige på mors dag. For der har resten af familien hevet støvsuger, støvklud og gulvspand frem. Er der noget, der kan få en mors hjerte til at smelte, så er det at slippe for oprydning og rengøring.

Er I flere om at overtage rengøringen for mor, er det ingen sag. Det går lynhurtigt, når I hjælpes ad.

Vil du gøre lidt ekstra ud af denne mors dag gave, så kan det være et hit at tage dig af nogle af de større rengøringsopgaver. Eksempelvis rengøring af ovnen, vinduespudsning eller vask af dyner.

Alt imens du gør rent, kan du passende sende mor på shoppingtur eller opvarte hende med en kop kaffe og en spændende bog på terrassen.

3 Hjemmebikset bordskåner eller cupcake med ekstra topping

Hjemmelavede gaver mors dag gave

Er du sej til at bage de flotteste cupcakes, har du gået til blomsterbinding, kan du lave de fedeste bordskånere eller strikke lune sokker? Har du et kreativt gen i en eller anden retning, jamen så er mors dags gaven i hus.

Læs også: Spiir kårer: De 15 bedste gør-det-selv boligindretnings-blogs i Danmark

Nogle af de bedste gaver er dem, hvor det er tydeligt, at der er lagt kærlighed og energi bag. Det varmer lidt ekstra, end hvis du ‘bare’ har været et smut i Matas efter et gavekort.

4 Fodbad og massage til alletiders mor

Fodbad og massage hjemme mors dag gave

En tur i spaen kan nemt blive en dyr affære. Din mor elsker sikkert wellness, skønhed og pleje. Så det er en oplagt gaveide at nusse lidt om hende på mors dag. Men i stedet for at punge ud til kosmetologen, frisøren eller kurbadet, kan du lave et fodbad til din mor hjemme i stuen og massere hendes myoseplagede nakke.

Vil du gøre det lidt ekstra lækkert, så køb en fodbadesalt og fodcreme til at smøre fødderne ind i efter badet. Tjek også op på, hvordan du giver en massage, der ikke forværrer din mors trætte skuldre. Eksempelvis i denne artikel fra Samvirke.

5 Skovtur med picnickurv

Skovtur som mors dag gave

Mors dag ligger i maj, så chancerne for, at solen endelig titter frem på en skyfri himmel, er heldigvis store. Hvad med at tage mor med ud af huset? Væk fra huslige gøremål. Pak en stor picnickurv med pølse, brød, ost, frugt og vin. Bred et tæppe ud i skoven, på stranden eller i den nærliggende park og nyd fuglesang og de nyudsprungne blomster og bøgetræer - og hinandens selskab, naturligvis.

Læs også: Ti billige ferier i Danmark

Din mor vil elske at komme lidt væk og have kvalitetstid sammen med familien uden selv at skulle planlægge dagen. Og når I nu er ude i naturen, så kan du passende plukke en buket blomster, din mor kan få med hjem.

Der er masser af skønne aktiviteter, du kan lave med din mor og samtidig holde dit budget i balance. Heldigvis behøver godt selskab og forkælelse ikke at koste noget. Spiir ønsker en dejlig mors dag.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.