Familieliv

5 gratis gaver til fars dag

Karen Johanne Iversen 18-05-2017

Den 5. juni er det fars dag, og det betyder selvfølgelig, at farmand skal forkæles. Det kan dog hurtigt blive en dyr affære, hvis du både skal punge ud til ølsmagninger, poloshirts og armbåndsure.

Tillader sparegrisen ikke, at du tager spenderbukserne på, får du her 5 gaver til fars dag, som du ganske gratis kan lave helt selv.

Ifør dig arbejdshandskerne

havearbejde

Vil du glæde din far på fars dag, skal du fritage ham for nogle af hverdagens sure pligter. Tag arbejdshandskerne på og giv bilen en ordentlig tur med vand og sæbe. En nyvasket bil smelter enhver mands hjerte.

Står fars weekend i havearbejdets tegn? Ikke længere. Frem med hækkeklipper og græsslåmaskine, og giv så verdens bedste far en overraskelse. Der er garanteret ikke et øje tørt, når han kommer ud i haven og ser det nyklippede græs eller en hæk, der står snorlige.

Træk en gammel sweater på

fiskeri

… “og ta’ med ud og fisk”. Der findes næppe noget bedre end at glæde far med en vaskeægte fisketur. Stå tidligt op, smør nogle sandwich og tag afsted til fiskesøen.

Vil du gøre det lidt sjovt, så lav en konkurrence ud af, hvem der kan fange flest fisk og hold score, så I kan genoptage konkurrencen på næste fisketur.

En fisketur giver god anledning til at få kvalitetstid med farmand og forhåbentlig få fanget en fisk eller to, som I kan tage med hjem til aftensmaden.

Herremiddag til en rigtig mand

herremiddag grill

Det siges, at vejen til en mands hjerte går gennem maven. Så hvorfor ikke diske op med et brag af en herremiddag?

Smid et par pølser og en bøf på grillen, grill et par majskolber og lav en kartoffelsalat med nye kartofler fra haven. Rist skumfiduser til dessert, ta’ et spil kort og nyd aftenen med hinanden.

Læs også: 5 mors dags gaver, der ikke vælter dit budget

Far vil elske at blive nusset om, især hvis hele familien er gået sammen om at forkæle ham på denne særlige dag.

Cykl ud i det blå

cykeltur I naturen

Da fars dag ligger i starten af juni, er der store chancer for, at sommervejret viser sig fra sin gode side. Pak en frokostkurv, et tæppe, og tag så jeres cykler og kør en tur ud i det blå.

Cykl et sted hen, hvor ingen af jer før har været, og udforsk området med hinanden. Måske kan det blive ‘jeres sted’, som I kan vende tilbage til igen en anden god gang?

Din far vil elske at komme ud og få rørt kroppen, få frisk luft og varme i kinderne. Især når han er i selskab med dig.

Hjemmebio med popcorn

biograf popcorn

Selvom far vil nyde at blive overrasket uden for hjemmet, er der intet, der slår en vaskeægte hyggeaften.

Læs også: Medarbejderne hos Spiir: Her er vores allerbedste sparetips

Hiv dynerne ind på sofaen, disk op med popcorn og snolder og tænd for Netflix. Inviter hele familien ind i hjemmebiffen og vælg i fællesskab et par film, som ingen af jer før har set. Det er både afslappende, hyggeligt og langt billigere end en tur i biografen.

Der er masser af gratis aktiviteter, du kan overraske farmand med. Godt selskab, forkælelse og kvalitetstid med familien er noget af det bedste, du kan forære din far - og så holder minderne langt længere end et nyt ur eller en poloshirt. Spiir ønsker alle en god fars dag.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.